null Beeld

Zó kun je een liedje op Spotify vinden zonder dat je de titel weet

Er is maar weinig zo frustrerend als dat ene leuke liedje dat je op de radio hoorde, niet kunnen vinden. En dat terwijl je 'm zó graag nog eens wil terugluisteren. Gelukkig heeft muziekstreamingsdienst Spotify daar nu iets op gevonden.

Met een nieuwe functie kun je jouw favoriete nummers zoeken en toevoegen aan je playlist, zónder dat je de titel kent.

Een leuk nummer terugluisteren

Er zijn talloze handige apps die nummers kunnen herkennen. Je scant het nummer, je wacht even en tada! Je weet de titel en de artiest van het leuke nummer dat je op de radio hoorde. Maar je bent niet altijd in de gelegenheid om die app te gebruiken, of was net te laat om je telefoon te pakken. Dat kan soms erg frustrerend zijn. Gelukkig heeft Spotify daar nu iets op bedacht.

Lees ook:

Verspil je energie als je je oplader in het stopcontact laat zitten?

Vernieuwde functie

Als je de app van Spotify op je telefoon hebt kun je nu ook de nummers zoeken die je op de radio voorbij hebt horen komen, áls je ten minste een beetje opgelet hebt en nog wat van de lyrics kent. Gedeeltes van die songtekst kun je dan namelijk invullen in de app. Spotify herkent uit het deel dat jij hebt onthouden namelijk om welk liedje het gaat. Vervolgens achterhaalt 'ie voor jou de titel en de artiest.

Liedje zoeken op Spotify

Ben je nieuwsgierig of het jou ook lukt om deze nieuwe functie te gebruiken? Denk dan eens aan je favoriete liedje, en pak je telefoon erbij met de app van Spotify. Zorg wel dat de app helemaal up-to-date is, anders werkt deze nieuwe functie nog niet.

Stappenplan:

1. Open de app van Spotify op je telefoon

2.Typ in de zoekbalk een zin uit het nummer dat je onthouden hebt.

3. Vervolgens verschijnen er - als je het goed gespeld hebt - allerlei opties onder de zoekbalk. Daar staat elk liedje in Spotify met de zin die jij ingetypt hebt.

4. Je kunt hier het nummer aanklikken waar je naar op zoek bent. Zo simpel is het!

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AVROTROS

Beeld | iStock

Manon Maas

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden