Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo herken én voorkom je gebitsproblemen bij je hond

- In samenwerking met PEDIGREE® -

Gebitsproblemen zijn voor niemand fijn, dus ook niet voor je hond. Toch hebben vier op de vijf honden boven de drie jaar er last van. Hoe herken je dit bij je hond? En wat kun je eraan doen?

Ondanks dat veel honden last hebben van gebitsproblemen, kan het lastig zijn om deze te herkennen. Op de onderstaande symptomen kun je letten:

  • Een bruine aanslag op de tanden, wijst in veel gevallen op gebitsproblemen.
  • Veel mensen denken ten onrechte dat een slechte adem normaal is bij een hond, maar het kan zeker duiden op gebitsproblemen.
  • Je hond eet minder en laat voornamelijk droge brokken staan, vanwege de harde textuur.
  • Omdat je hond last of pijn kan hebben, kan het zijn dat hij zich afstandelijker of anders gedraagt.

Heeft je hond last van een of meerdere van bovenstaande symptomen? Ga dan langs de dierenarts voor een gebitscontrole.

Blije hond = blije baas

Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat je hond gebitsproblemen krijgt. Daarom is het belangrijk om het gebit van je hond goed te verzorgen, bijvoorbeeld door dagelijks tanden te poetsen. Helaas lukt dit niet altijd of laat de hond het niet toe. Daarom ontwikkelden de voedingsdeskundigen en dierenartsen van het Waltham Instituut voor PEDIGREE® twee tussendoortjes die helpen het gebit gezond te houden door de opbouw van tandsteen te helpen verminderen.

'Het is net alsof ze haar tanden poetst'

129 hondeneigenaren* namen twee weken lang de proef op de som. Zij zagen al snel dat hun hond er dol op is én dat het bijdraagt aan een gezond gebit. 93 procent van de testers is (zeer) tevreden over de sticks en 85 procent van hen overweegt de sticks vaker te kopen. "Haar tandsteen is verminderd en ze stinkt minder uit haar bek," zegt Lindsey (24) over haar hond. Ook Aggie (62) is enthousiast: "Het is net alsof ze haar tanden poetst. Na het gebruik van de sticks voelen de tanden ook gladder aan."

ZELF OOK UITPROBEREN: VRAAG NU EEN GRATIS PROEFVERPAKKING DENTASTIX™ AAN!

(op=op)

Voor elke hond wat wils

null Beeld

De gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE® zijn er in twee varianten:

  • DentaStix™; voor een dagelijkse reiniging
  • DentaFlex™; voor twee keer per week eengrondige reiniging

Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Vraag direct een gratis PEDIGREE® DentaStix™ probeerverpakking aan voor je hond!

*Op basis van onderzoek onder 129 Nederlanders door hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in maart 2017.

null Beeld
Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden