null Beeld

Zó haal je je kerstverlichting zo snel mogelijk uit de knoop

Niet is zo frustrerend als een bal kerstverlichting, die je met geen mogelijkheid uit elkaar krijgt. Toch is dit iets waar veel mensen elk jaar weer tegenaan lopen. Heb jij hier ook last van? Geen paniek! Wij hebben namelijk een paar handige tips gevonden, waarmee je je kerstverlichting zo snel mogelijk uit elkaar krijgt.

En om te voorkomen dat je volgend jaar weer met hetzelfde probleem zit, ook een paar handige opbergtips. zodat de kerstverlichting nooit meer in de knoop raakt!

Geen stress

Anya Mugridge is een kerstverlichtingontwarder van beroep (ja écht) en weet als geen ander hoe je zo’n bal kerstverlichting binnen no-time uit elkaar krijgt. Wat volgens haar al enorm kan helpen, is om ervoor te zorgen dat je niet gestrest bent voordat je aan deze vervelende klus begint. Hoe gestrester je namelijk bent, hoe minder snel je de kerstverlichting uit elkaar zal krijgen. “Maak een lekkere kop thee voor jezelf, ga er comfortabel bij zitten en begin rustig aan de kerstverlichting,” aldus Mugridge.

Lees ook: Dít kost het aan energie om de hele dag kerstverlichting aan te hebben

Zó haal je je kerstverlichting uit de knoop

Volgens de kerstverlichtingontwarder is het allerbelangrijkste om eerst het eindpunt te vinden van de snoer. “Zorg ervoor dat je genoeg plaats hebt en op een platte ondergrond werkt. Spreid de lampjes voor je uit en probeer ze zoveel mogelijk los te schudden van elkaar.” Mochten er alsnog flinke knopen in blijven zitten, dan wil een pen of potlood weleens helpen om de knopen eruit te krijgen. Duw de pen of potlood in de knoop, zodat je deze makkelijk uit elkaar krijgt. Vervolgens is het belangrijk om orde te brengen: “Leg de delen die je al ontknoopt hebt in een rechte lijn en zorg ervoor dat ze niet opnieuw verstrengeld kunnen raken.”

Handige opbergtips

Mocht je de kerstboom, over een paar weken, weer gaan aftuigen, dan is het verstandig om de verlichting op de juiste manier op te bergen, zodat deze niet opníeuw in de knoop kan raken. Gebruik bijvoorbeeld een lege kartonnen rol keukenpapier en wikkel hier de lichtjes omheen. Maak vervolgens een inkeping aan beide kanten met een schaar, waar je de uiteinden van het snoer in vasthaakt.

Ergens nog een kledinghanger liggen die je niet meer

gebruikt? Perfect! Hier kun je namelijk ook heel makkelijk de lichtjes omheen

wikkelen. Knoop vervolgens de uiteinden van het snoer lichtjes om de haak,

zodat deze niet verstrikt raken en het snoer netjes blijft hangen. Hang de haak

ergens op of stop het in een doos.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN, House Beautiful

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden