Margriet logo
ZIn in pannenkoeken? Met deze lifehack zit je nooit meer zonder Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zin in pannenkoeken? Met deze slimme tip zit je nooit meer zonder

Als ontbijt, lunch of avondeten: pannenkoeken kun je op elk moment van de dag eten. En of je nou zin hebt in zoet of hartig, ook met het beleg en de vulling kun je eindeloos variëren. Het maken van het beslag kan alleen wel even duren. Met déze lifehack heb je altijd pannenkoekenbeslag in huis.

Zo heb je in no time lekkere flensjes op tafel staan.

Pannenkoekenbeslag invriezen

Om elke dag pannenkoeken te kunnen bakken, hoef je maar één keer lang in de keuken te staan. Bereid het beslag zoals je altijd doet en bak de hoeveelheid pannenkoeken die je nu wilt eten. Het beslag dat je overhoudt kun je invriezen. Hiervoor zet je niet de hele beslagkom in de vriezer, maar pak je een vorm voor ijsblokjes. Zorg ervoor dat je er redelijk grote ijsklontjes in kunt maken, anders heb je uiteindelijk hele kleine pannenkoeken.

Het overgebleven pannenkoekenbeslag kun je verdelen over de ijsblokjesvorm. Als je naturel beslag gemaakt hebt, kun je ervoor kiezen om bovenop het beslag blauwe bessen of chocoladedruppels te leggen. Bij het uiteindelijke bakken heb je dan meteen een zoete vulling. Dek de vorm af, zet in de vriezer en klaar zijn je kleine porties pannenkoeken!

Pannenkoeken bakken

Als je de pannenkoeken vervolgens wilt bakken, kun je de ijsblokjesvorm uit de vriezer halen. Zin in vier pannenkoeken? Haal dan vier blokjes uit de vorm. De rest kun je weer terugzetten voor een volgende keer. Laat een beetje boter of olie smelten op laag vuur en leg hier de blokjes op. Het is belangrijk om dit op laag vuur te doen, zodat de blokjes geleidelijk smelten en uiteindelijk als een ronde pannenkoek bakken. Je kunt de pan ook afdekken voor een goed resultaat. Goed in de gaten houden en binnen een paar minuten is je ontbijt klaar!

Pannenkoeken invriezen

Geen zin in gedoe met een ijsblokjesvorm? Dan kun je er ook voor kiezen om in eerste instantie wat langer in de keuken te blijven staan. Volgens Rutger van den Broek kun je pannenkoeken prima invriezen. Bak dus een hele stapel en laat deze afkoelen. Als ze goed afgekoeld zijn, kun je ze luchtdicht verpakken in plasticfolie of een diepvrieszak. Op deze manier kun je de pannenkoeken zeker twee tot drie maanden bewaren. Als je de pannenkoeken gaat eten kun je ze het best eerst even laten ontdooien en vervolgens opwarmen in de magnetron.

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden