null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Wist jij dit? We hangen het toiletblok massaal ‘verkeerd’ op in de pot

Een openbaring over het toiletblok in je wc-pot vliegt het internet over. Want hang jij die ook altijd over de rand? Dan doe je het dus verkeerd.

Of nou ja, verkeerd: het werkt ook, maar er is nóg een manier die op bepaald vlak wellicht beter is.

Toiletblok ophangen

Een toiletblok draagt bij aan de hygiëne van je wc-pot. In het blok zitten desinfecterende stoffen. Zodra je doorspoelt, verspreiden die stofjes zich door de pot en gaan ze bacteriën en vieze luchtjes tegen. Ideaal. Maar minder ideaal is misschien dat 'ie nogal eens verschuift en je het plastic hengseltje voelt prikken als je op de wc-bril zit. Wat blijkt? Eigenlijk moet je dat toiletblok onder de rand van de pot klikken.

Een TikTok-gebruiker doet het voor, maar ontketent hiermee ook een discussie.

Verstopte wc

Want let op: dit trucje werkt niet met elk toiletblok. Er bestaan veel verschillende toiletblokken, die niet allemaal zo'n plastic haakje hebben. Het toiletblok moet wel stevig onder de rand vastgeklikt zitten. Is dit niet zo, dan bestaat de kans dat het blokje loslaat als je doorspoelt, met mogelijk een verstopte wc als gevolg. Bovendien bestaan er ook randloze toiletten.

Eerst even testen

Heb jij wel een toiletpot met rand en ben je nieuwsgierig of het bij jou werkt, test het dan eerst even. Trek schoonmaakhandschoenen aan en klik het toiletblok vast onder de rand. Houd vervolgens je hand in de buurt van het toiletblok. Druk met je andere hand op de doorspoelknop en spoel voorzichtig door. Laat het toiletblok los? Dan heb je daar je hand in de buurt om 'm direct op te vangen. Blijft 'ie vast zitten, dan is het trucje dus geslaagd en heb jij voortaan geen last meer van een dansend toiletblok of prikkend haakje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | TikTok

Beeld | Getty

null Beeld

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden