null Beeld Getty Images/Cavan Images RF
Beeld Getty Images/Cavan Images RF

Wil je overzichtelijke keukenkastjes? Met déze tips krijg je het voor elkaar

We komen allemaal weleens op het punt dat onze (keuken)kastjes óvervol zijn. Tijd om ze op te ruimen dus. Déze zes items kun je sowieso weggeven of weggooien om overzichtelijke keukenkastjes te krijgen.

Het scheelt je heel veel ruimte. En je kunt alles in je kastjes nog beter vinden ook.

1. Groot messenblok

Als je een ruime keuken (of keukenkast) hebt, is een messenblok niet zo'n probleem. Heb je een kleine keuken en staat het blok verschrikkelijk in de weg? Leg de messen dan gewoon in de la of hang ze op aan een magneetstrip.

2. Plastic bakjes

Natuurlijk heb je plastic bakjes nodig om restjes eten in te bewaren, maar gebruik je echt alle bakjes in je kast? Waarschijnlijk niet. Dus bewaar je favorieten en geef de rest aan een ander.

3. Keukengerei

Kijk eens kritisch naar je keukengerei. Het is handig om een paar spatels te hebben, zodat er altijd een schone klaarligt als je gaat koken. Maar je hebt er écht geen vijf nodig. En meer dan één garde ook niet.

4. Producten die over de datum zijn

We bewaren allemaal weleens producten (uit een kerstpakket bijvoorbeeld) omdat we denken dat we ze ooit wel op zullen eten. Ga al die producten eens na en vraag je af of je ze echt nog gaat gebruiken. Misschien zijn ze al wel over de datum en moet je ze meteen weggooien. (Als iets over de datum is, betekent het overigens niet meteen dat het niet meer eetbaar is. Bepaal dit per product om verspilling tegen te gaan.)

5. Gadgets

Soms schaf je gadgets voor in de keuken aan omdat ze ontzettend handig lijken, maar ondertussen gebruik je ze nooit. Die eiersnijder leek zo praktisch, maar uiteindelijk snijd je het ei tóch gewoon met een mes. Die gadget kan dus naar een ander.

6. Ongebruikte apparaten

Deze sluit een beetje aan op nummer vijf, maar ditmaal gaat het om grotere apparaten (die nóg meer plek innemen in je keukenkastjes). Heb je een sapcentrifuge, maar gebruik je eigenlijk altijd de blender? Geef 'm dan aan iemand cadeau.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty Images

Kirsten ZijderveldGetty Images/Cavan Images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden