null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Warm blijven tijdens thuiswerken? 7x zo doe je dat zónder de verwarming hoger te zetten

Nu we allemaal weer vaker thuis zitten en het wat kouder is, staat de verwarming meestal ook weer aan. Dat kan lekker warm zijn, maar ook duur. De kosten van je verwarming kunnen namelijk erg hoog oplopen.

Met deze tips kun je warm blijven zonder de verwarming aan te zetten.

1. Drink iets warms

Deze ligt nogal voor de hand, maar helpt toch altijd. Door een kopje thee of koffie te drinken, krijg je het sneller warm en zul je minder snel de thermostaat hoger willen zetten. Door een warm kopje vast te houden, zullen je handen al opwarmen en krijg je het vanzelf iets warmer.

2. Zorg dat je voeten warm zijn

Door een lekker paar dikke sokken of pantoffels te dragen, zul je het overal warmer krijgen. Wanneer je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam dat ook sneller, want je gevoelstemperatuur is erg afhankelijk van de warmte van je voeten. Zorg er daarom altijd voor dat je iets lekker warms draagt. Vooral als je stil zit. Door een kleedje, tapijt of vloerbedekking onder je voeten te hebben, kun je al veel warmteverlies tegengaan.

3. Doe de gordijnen dicht

Met de gordijnen dicht komt er minder kou van de ramen naar binnen. Die gordijnen dienen dus eigenlijk als een goedkoop stukje extra isolatiemateriaal. Vooral zwaardere gordijnen houden de kou goed buiten en de warmte goed binnen. Natuurlijk is het niet heel gezellig om overdag met dichte gordijnen te zitten, maar wél een goede manier om de warmte binnen te houden. Wanneer je echt de gordijnen overdag niet dicht wilt hebben, kun je er ook voor kiezen om dit alleen 's nachts te doen. Zo voorkom je al dat je de volgende morgen niet in een ijskoud huis wakker wordt.

Lees ook:

Kun je verkouden worden door kou?

4. Steek wat kaarsen aan

Kaarsen zijn een goedkope warmtebron en daarbij ook nog hartstikke sfeervol. Vooral in kleinere ruimtes brengen ze enorm veel warmte met zich mee. Ga voor een groot exemplaar dat lang brandt en je hebt er wekenlang plezier én warmte van.

5. Sluit de deuren

Door de deur dicht te doen maak je de barrière tussen de kou van buiten en de kamer binnen groter. Sluit dus de deuren van kamers waar je niet in hoeft om tocht te voorkomen en de warmte in een ruimte vast te houden.

6. Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed houdt de kou van de vloer goed tegen én voelt ook nog eens een stuk warmer onder je voeten. Kies vooral een wat dikker kleed uit dat extra zacht aanvoelt zodat je voeten ook lekker warm blijven.

7. Wees actief

Zelfs als je thuis werkt, is het verstandig om soms even een rondje te gaan lopen. Al is het maar door je eigen huis. Door actief te blijven, kun je ook warm blijven zonder verwarming. Beweging stimuleert namelijk de bloedsomloop, waardoor je het warmer krijgt. Zorg er dus voor dat je regelmatig pauzes neemt en even opstaat om je benen te strekken. Dit geeft je ook weer energie om daarna weer aan het werk te gaan. Win-win.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wikihow, Libelle, Algemeen Dagblad

Beeld | Getty Images

Marin NoomenGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden