null Beeld

Van rijp tot onrijp: zó kun je bananen het beste bewaren

Het bewaren van bananen kan soms best wel een dingetje zijn. Soms heb je van die groene bananen die maar niet rijp lijken te worden en soms heb je overrijpe bananen waarvan je het rijpproces juist zou willen vertragen.

Daarom hier een overzichtje van de beste bewaarmethodes per stadium.

Onrijpe bananen bewaren

Je kunt onrijpe bananen het beste in een papieren zak bewaren. Knijp de bovenkant van de zak dicht (of plak hem dicht met plakband) en bewaar ze op kamertemperatuur. Heb je geen papieren zak? Leg ze dan gewoon in de fruitschaal bij al het andere fruit. De andere fruitsoorten zullen ethyleengas afgeven, wat ervoor zorgt dat de bananen sneller rijpen.

Lees ook: Bananenschil weggooien? Zonde! Dit kun je ermee doen

Rijpe bananen

Zijn je bananen al rijp? Dan kun je ze het beste niet tegen elkaar aan leggen. Ze zullen namelijk langer vers blijven als je ze een beetje uit de buurt van elkaar legt. Wikkel de stengel van elke banaan stevig in plastic folie om het ethyleengas te isoleren en leg ze vervolgens in je koelkast. Je zult zien dat de schil al snel bruin kleurt, maar laat je niet voor de gek houden: de binnenkant zal nog heerlijk vers smaken.

Bananen die al deels zijnopgegeten

Soms heb je geen trek in een hele banaan en is het fijn als je de andere helft nog even kunt bewaren. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Maak het open eind van de banaan weer dicht met plastic folie en zorg dat het hele open stuk is dichtgemaakt. Stop de banaan vervolgens in een luchtdichte bewaarbak en leg het in de lade van je koelkast.

Bron | PureWow

Beeld | iStock

null Beeld

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden