Dít is hoe een föhn je taart kan redden als 'ie lijkt te mislukken Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Taart mislukt? Dít is waarom een föhn je baksels nog kan redden

Van eieren en meel tot een taartvorm en een garde: dat zijn een paar bekende benodigdheden als je een taart gaat bakken. Maar wist je al dat een föhn ook goed van pas kan komen als je een taart of cake wil redden wanneer ‘ie dreigt te mislukken?

Zo kun je een taart redden met een föhn

Het klinkt misschien gek, maar als je een taart gaat bakken is het goed om ook de föhn bij de hand te houden. Deze beautytool is namelijk een redder in nood als je beslag begint te schiften. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat de boter niet op dezelfde temperatuur is als de rest van je beslag. Ook kan je beslag korrelig worden als de ingrediënten niet goed met elkaar mengen. Om het beslag voor je taart te redden, kun je er daarom het beste met een föhn overheen gaan. Hierdoor krijgen alle ingrediënten in een handomdraai dezelfde temperatuur, waardoor ze beter met elkaar mixen.

De föhn schoonmaken

Hoewel je er menig baksel mee kunt redden, is de kans wel aanwezig dat je föhn met dit trucje een beetje vies wordt. Daarom kun je ‘m na gebruik in de keuken het beste met een oude tandenborstel en een tandenstoker schoonmaken. Poets met de tandenborstel eerst het grootste vuil van het rooster weg en gebruik daarna de tandenstoker voor de hardnekkige plekjes. Wel zo fris als je ‘m na het bakken weer voor je haar gebruikt. Ligt je föhn al een tijdje in de la? Maak ‘m dan met een oude tandenborstel eerst even stofvrij, voordat je ‘m voor je taartbeslag gebruikt.

Lees ook: Zin om te bakken, maar niets in huis? Deze ingrediënten zijn makkelijk te vervangen

Neem de tijd

Om te voorkomen dat er überhaupt een föhn aan te pas moet komen tijdens het bakken, is het belangrijk om te zorgen dat je ingrediënten allemaal op kamertemperatuur zijn. Ga dus niet te snel aan de slag, maar laat alles eerst even op temperatuur komen. Daarnaast is het belangrijk om echt de tijd te nemen om je beslag goed te mixen. Dat geldt vooral voor de boter en de suiker. Dit kan tot wel een acht minuten duren. Het vergt misschien wat geduld, maar je taart of cake rijst hierdoor een stuk beter en het eindresultaat is daardoor ook veel luchtiger.

Bron | Grazia, Tips en Weetjes, Libelle Lekker
Beeld | Getty Images

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden