Margriet logo
Pinpas gevonden? Met deze truc kun je de eigenaar snel bereiken Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Pinpas gevonden? Met deze truc kun je de eigenaar snel bereiken

Wanneer je een pinpas op de grond vindt, wil je deze natuurlijk het liefst aan de eigenaar teruggeven. Maar dat is meestal een vrij onmogelijke opgave, én de pas is vaak al geblokkeerd. Maar met deze handige life hack kun je de eigenaar zó bereiken.

Urenlang zoeken op social media is hiermee verleden tijd.

Verloren pinpas

Het kan de beste overkomen. Hoe zorgvuldig je ook met je spullen omgaat en hoe netjes je je portemonnee ook altijd opbergt, ineens is je pinpas in geen velden of wegen meer te bekennen. Alle je tassen, zakken en jassen heb je zorgvuldig uitgeplozen en dus is er maar een conclusie te trekken: je bent het onding verloren.

Eigenaar bereiken

Maar wat als je de pas niet zelf bent verloren maar er eentje op straat ziet liggen? Dan kun je een simpele truc uithalen, waarmee je de eigenaar gemakkelijk kunt bereiken. Urenlang op social media speuren naar de rechtmatige eigenaar is dan niet langer nodig.

Lees ook:
Geld moet rollen: déze drie sterrenbeelden geven altijd te veel uit (en deze twee zijn echte spaarders)

Life hack

Zo werkt het: maak naar het bankadres op de pas 0,1 eurocent over en vermeld er je naam en telefoonnummer bij en een kort berichtje dat je de pas gevonden hebt. Aangezien de eigenaar waarschijnlijk telkens zijn of haar rekening checkt om te zien of er geen geld ontgerecht is afgeschreven, zal je berichtje snel gezien worden.

Doorknippen

En zelfs als de eigenaar de pas al geblokkeerd heeft, is het nog niet te laat om de pinpas terug te geven. Na het blokkeren heb je namelijk nog veertien dagen om deze te deblokkeren, en kun je de verloren pas dus gewoon weer gebruiken. Lukt het tóch niet om de eigenaar te traceren? Dan raadt iedere bank aan om de pas door te knippen en weg te gooien.

Bron | Libelle, Twitter
Beeld | Getty Images

Anne-Flore MullerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden