Margriet logo
Relaxt op de luchthaven. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Op vakantie? Waarom je voor vertrek van deze dingen een foto wil maken

Onderweg naar Italië, Spanje of Frankrijk vraag je je opeens af: heb ik het gas wel uitgedraaid? Deze vraag kan een hoop stress opleveren, maar is ook makkelijk te voorkomen. Zo doe je dat!

Geloof ons: dit gaat je een heleboel stress besparen.

Handelingen op de automatische piloot

Zit je eindelijk in de auto op weg naar je vakantiebestemming, vraag je je opeens af of je de oven wel hebt uitgezet, het gas wel hebt dichtgedraaid en de ramen wel dicht hebt gedaan. Herkenbaar? Je bent niet de enige! Doordat we veel van deze handelingen op de automatische piloot doen, slaat ons brein ze niet op. En daardoor kunnen we opeens gaan twijfelen.. hebben we het eigenlijk wel gedaan?

Vooral wanneer je op vakantie gaat, kunnen de twijfels toeslaan. Dan ben je immers een langere periode van huis, en zijn de gevolgen van zo’n handeling vergeten stukken groter. En eenmaal van huis, ga je er niet meer achter komen of je de oven nou toch hebt uitgezet, en de ramen op hun slot hebt gedraaid. Tenzij...

Maak foto’s van deze handelingen

Je er een foto van maakt voor vertrek! Op deze manier voer je de handeling veel bewuster uit, en wordt het dus wel opgeslagen in je hoofd. Heb je toch nog de bevestiging nodig, dan kun je gewoon de foto op je telefoon erbij pakken. Klinkt misschien als gek werk, maar geloof ons: die foto kost je misschien een halve minuut tijd per handeling, maar bespaart je héél veel stress op vakantie. Bij sommige mensen loopt die stress zó hoog op, dat ze halverwege hun bestemming omkeren om toch nog even die laatste controle te doen. Voor hen bespaart het maken van die foto dus niet alleen stress, maar ook een hoop reistijd. Herken je je in deze vakantiestress? Dan weet je wat je te doen staat: telefoon erbij en klikken maar, wanneer je de oven uitzet, het gas uitdraait en de ramen sluit.

Lees ook
De zomervakantie is begonnen: zo ga je goed voorbereid de weg op

Leonie CollombonGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden