null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Op déze manier maak je oud stokbrood weer knapperig

Niet alleen stokbrood, maar ook pistoletjes en kaiserbroodjes verliezen snel de lekkere krokantheid. Weggooien? Zonde! In slechts twee simpele stappen kun je een oud stokbrood weer zacht, luchtig en knapperig maken.

Pas de volgende gemakkelijke truc toe en je kunt oud stokbrood weer knapperig maken.

Temperatuur

Dat harde broodjes al snel niet meer krokant smaken, heeft te maken met de verplaatsing van water in het deeg. Hoe lager de temperatuur, hoe sneller brood uitdroogt. Leg brood daarom nooit in de koelkast. In de vriezer daarentegen, dat kan wel. Daar is de temperatuur zó laag dat het verouderingsproces op pauze wordt gezet.

Lees ook:

Zelf brood bakken? Dit zijn de meest gemaakte fouten

Oude pistoletjes

Oude pistoletjes of kaiserbroodjes maak je op een iets andere manier knapperig dan stokbrood. Zet als eerst je oven aan en houd de broodjes onder de stromende kraan. Als de broodjes goed nat zijn, plaats je ze op het rooster. Bak ze ongeveer acht tot tien minuten en houd in de gaten of de broodjes niet te hard gaan. Na het bakken is de binnenkant weer lekker zacht en de buitenkant weer lekker knapperig.

Stokbrood knapperig bakken

In principe geldt voor stokbrood bovenstaande tip. Het enige wat je anders moet doen is het stokbrood na het nat maken in aluminiumfolie verpakken. Bak het stokbrood ongeveer acht minuten in de oven, haal het folie eraf en bak vervolgens nog een keer drie minuten. Voila: het stokbrood heeft een krokante korst gekregen en is heerlijk zacht vanbinnen!

Houd er wel rekening mee dat deze truc maar één keer werkt. Je brood is een paar uur lekker vers, maar lang daarna smaakt het niet lekker meer. Snel opeten dus.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24 Kitchen

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 04 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: genieten van de winter met warme wintermode, de beste plekken om vogels te spotten, reset je gezondheid, nieuwe man: nieuwe seks en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Tanja van KempenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden