Margriet logo
null Beeld

Nooit meer gerommel met het pellen van een teentje knoflook

Knoflook is een heerlijke smaakmaker in veel gerechten. Het pellen van een teentje knoflook is soms alleen een beetje prutsen. Gelukkig hoeft dat niet meer. 

Nooit meer gepriegel

Ben je ook zo gek op knoflook? In veel gerechten, eerlijk gezegd in bijna alle, is knoflook heel erg lekker. Alleen kan het pellen van een teentje een vervelend klusje zijn. Voor je het weet zitten er stukjes knoflook onder je nagels omdat je alle velletjes eraf moest pulken. Heb je een magnetron? Dan hoef je voortaan niet meer te priegelen als je wat knoflook wilt pellen.

Het enige wat je moet doen is de teentjes 10-15 seconden op vol vermogen in de magnetron doen. Door de warmte laat de knoflook zijn velletjes los en haal je die er zo af!

Vind je de geur wat minder? Zo zorg je ervoor dat je vingers niet naar knoflook ruiken.

Dit wil je misschien ook zien:

Lees ook:

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden