null Beeld

Mieren bestrijden: gebruik deze gouden tips van lezeressen

Vorige week plaatsten we een video 'hoe krijt en komkommer je helpen in de strijd tegen mieren'. Dit filmpje werd massaal bekeken en op de Facebookpagina van Margriet werden een heleboel nieuwe tips geplaatst, hoe je de strijd tegen mieren kunt winnen. Een paar van deze tips willen we je niet onthouden.

Mieren bestrijden: zo pak je het aan

Als je een mier in huis ziet, is de kans groot dat er spoedig meer zullen volgen. Mieren volgen namelijk elkaars geurspoor en weten zo waar ze moeten zijn. Gelukkig kun je daar, met een paar simpele trucjes en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, snel wat aan doen. Dit is wat jullie adviseren:

Jullie tips:

  • Strooi een flinke streep kaneelpoeder om het spoor van de mieren te onderbreken. De insecten hebben namelijk een hekel aan deze sterke geuren en zullen snel rechtsomkeer maken.
  • Als je babypoeder strooit voor deuren en drempels heeft dat hetzelfde effect als hierboven beschreven. Babypoeder bevat net als krijt talkpoeder, daar houden mieren niet van.
  • Extra tip: heeft het geregend? Een regenbui kan ervoor zorgen dat je huis-tuin-en keukenmiddeltje wegspoelt. Strooi dan opnieuw wat van het poeder, zet een streep met krijt of laat je kinderen opnieuw mooie tekeningen met stoepkrijt maken. Het maakt overigens niet uit welke kleur je gebruikt, zoals een lezeres zich afvroeg...
  • Leg (oudere) stuivers bij de deur, mieren houden niet van koper.
  • Een middeltje uit grootmoeders kastje: het strooien van Vimpoeder (dat je anders gebruikt bij het schoonmaken) zou ook helpen.
  • Gooi kruimeltjes brood buiten. Mieren zoeken binnen naar eten en zo stuur je ze de deur uit.
  • Gebruik knoflookteentjes om het geurspoor uit te wissen.
  • Komkommers kun je ook neer leggen tegen mieren

Milieu Centraal geeft een lijstje met natuurlijke afweermiddelen:

null Beeld

Wat is jouw gouden tip?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden