Met dít verrassende ingrediënt verwijder je gemakkelijk dat vettige laagje van de soep
Heb je een grote pan soep gemaakt? Misschien is het je dan wel eens opgevallen dat er vaak een vettig laagje boven op de soep komt. Maar met een verrassend ingrediënt kom je daar snel vanaf, zodat je altijd de perfecte kom kunt serveren.
Tijd om de vriezer in te duiken voor de allerlekkerste kom soep.
Vettig laagje op de soep verwijderen
Als je een soep, saus of bouillon maakt, vormt zich vaak aan de bovenkant van de vloeistof een vettig laagje. De oplossing om dat laagje weg te krijgen is gelukkig heel simpel. Het enige wat je nodig hebt? Een ijsklontje. Door met een ijsklontje over de oppervlakte van de soep of saus te vegen stolt het vet aan het ijsklontje vast.
Vind je het iets te veel priegelwerk om met een glibberig, smeltend ijsklontje boven je pan te hangen? Dan kun je ook een pollepel of grote sauslepel gebruiken. Vul deze met een paar ijsklontjes en beweeg met de onderkant van de lepel over de oppervlakte. Het vet zal zich hierdoor ook aan de koude onderkant binden. Heb je geen ijsblokjes in huis? Dan kun je de lepel ook een tijdje in de diepvries leggen, zodat je hetzelfde effect creëert als met de ijsklontjes.
Rustig pruttelen
Een andere tip om je soep naar een hoger niveau te tillen is om altijd de tijd te nemen om dit te bereiden. Door je soep te hard te laten koken gaat de smaak namelijk verloren. Je kunt het daarom beter op laag vuur zachtjes laten pruttelen.
Lees ook: Soep bewaren: met déze 8 tips blijft het langer lekker
Kaaskorsten
Als laatste kun je een soep nog voller van smaak maken door aan de bouillon een paar kaaskorsten toe te voegen. Mits dit natuurlijk geen plastic korsten zijn. Als de soep op laag vuur staat te pruttelen, worden de kaaskorsten langzaam zacht. Hierdoor wordt er een extra smaakdimensie aan de soep toegevoegd. Vergeet niet om de overgebleven restanten van de kaaskorsten uit de soep te halen voordat je de kommen serveert. Dit geheime ingrediënt werkt overigens ook heel goed bij het maken van risotto. Heb je nog extra kaaskorsten over? Bewaar ze dan in de vriezer tot je volgende pan soep of risotto.
Bron | Gezondheid.be, Chicks Love Food, PureWow
Beeld | Getty Images