Margriet logo
Met deze TikTok-hack maak je je jeans een maat groter Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Met deze truc maak je je strakke jeans een maat groter

Die ene jeans waarvan je wéét dat-ie eigenlijk niet meer past, die veel te strak zit om nog comfortabel te zijn, of die ligt te wachten tot je net wat smaller bent: wie heeft ‘m niet? Dankzij deze TikTok-hack kun je de jeans een maatje groter maken en weer met liefde dragen.

Twee vliegen in één klap: met de truc wordt je jeans ook nog eens heel schoon.

Zo wordt je spijkerbroek ruimer

TikTok is dan een platform waar voornamelijk jongeren op zitten, er worden regelmatig tips uit grootmoeders tijd op gedeeld. Zo ook tips rondom kleding. TikTok-gebruiker Lily Schoknecht deelt regelmatig tips voor een duurzamer leven, en put daarvoor inspiratie uit haar familieleden. Nadat ze tweedehands een jeans kocht die een maatje te klein bleek, baalde ze behoorlijk. Gelukkig was oma daar, die zich afvroeg of ze al had gedoucht met de jeans aan. Heh? Ja, je leest het goed: gedoucht met de jeans aan.

Douchen met je jeans aan

Door de jeans nat te maken terwijl je ‘m draagt, en er vervolgens even in rond te lopen en te stretchen, rek je het materiaal op een duurzame manier uit. Hierdoor gaat de jeans ruimer en dus vaak comfortabeler zitten. Volgens Lily’s oma is één stap hierbij extreem belangrijk: stop de spijkerbroek absoluut niet in de wasmachine, maar laat ‘m aan de lucht drogen. Duurt even, maar daar krijg je een grotere jeans voor terug. Perfect voor wie schommelt in gewicht, of nog wat oude spijkerbroeken in de kast heeft liggen die éigenlijk niet meer comfortabel zitten. In Lily’s filmpje laat het een groot verschil zien: ze heeft zelfs nog ruimte over in de broek na het proberen van haar oma’s tip. Erg comfortabel klinkt douchen in jeans misschien niet -het lijkt de moeite waard te zijn.

Bron | Libelle

Leonie CollombonGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden