Margriet logo
Makkelijk knoflook pellen doen je zo. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Met déze slimme tip kun je makkelijker knoflook pellen

Knoflook is een belangrijke smaakmaker in veel gerechten. Vind je het pellen ervan een vervelende klus? Op déze manier gaat het een stuk makkelijker. En nee, je hebt er geen mes voor nodig.

Na het pellen van knoflook kunnen je vingers soms nog dagenlang naar die penetrante geur ruiken. Voor sommigen is dat een reden om een knoflookpers te gebruiken of knoflook zelfs helemaal achterwege te laten bij het koken.

Makkelijk knoflook pellen doe je zó

Knoflook geeft je gerechten veel meer smaak, maar je hebt misschien geen zin om een hele berg knoflookteentjes te snijden. Gelukkig kan dat ook anders. Je hebt er maar één huishoudelijk apparaat voor nodig: de magnetron. Volgens knoflookboerin Carol uit Michigan gaat de beste manier om knoflook te pellen met behulp van een beetje warmte. Zo doe je dat: doe de teentjes knoflook tien tot twintig seconden in je magnetron en laat ze even afkoelen. Daarna laat het velletje rond de teentjes knoflook heel makkelijk los, zelfs het allerlaatste stukje dat vaak lastig is om er af te pellen. De teentjes knoflook vallen als het ware uit hun schil.

Knoflook pellen door te schudden

Heb je geen magnetron in huis? Er zijn er nog meer manieren om knoflook op een makkelijke en snelle manier te pellen. Volgens kookplatform Culinaire Ambiance kun je de klus ook klaren met twee kommen of een pot die je af kunt sluiten. Haal de teentjes allereerst uit de knoflookbol en leg ze in een kom of pot. Plaats de andere kom er ondersteboven op, zodat de knoflooktenen in soort dichte bak zitten. Schud er flink hard mee en na een paar tellen zijn alle knoflooktenen gepeld. Zitten er toch nog schillen aan? Schud iets langer tot alle teentjes uit hun schil vallen.

Heb je maar een paar teentjes knoflook nodig? Dan kun je wel een mes gebruiken, maar je hoeft ze niet te snijden. Pak een groot, breed mes en plet elk teentje met de platte kant van het mes. Op die manier laat het vel los en is hoef je niet minutenlang teentjes te pellen.

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden