null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Met deze 6 tips maak je in een handomdraai je eigen thuisbioscoop

De één gaat liever naar de nieuwste actiefilm, terwijl de ander graag wegzwijmelt bij een romantische film. Dat de meesten van ons graag naar de bioscoop gaan is een ding dat zeker is. Door de huidige coronamaatregelen zijn de bioscopen nog steeds gesloten, maar wees niet getreurd, wij hebben daar de oplossing voor.

Met deze zes tips maak je in een handomdraai je eigen thuisbioscoop. Heb jij al een film uitgezocht voor vanavond?

1. Donkere ruimte

Het lijkt misschien voor de hand liggend maar een donkere ruimte is van essentieel belang voor een thuisbioscoop. De zolder of kelder zijn daar de perfectie ruimtes voor. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de ruimte compleet verduisterd is. Want op binnenvallend licht en reflecterende vlekken op het scherm zit niemand te wachten.

2. Comfort

Onopgemerkt zit je zo een paar uur in de bioscoop te genieten van de film. Dus het is ook in je thuisbioscoop belangrijk dat iedereen comfortabel kan zitten. Kies daarom voor comfort. Van pallets kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig zelf iets maken.

3. Beeld en geluid

In de bioscoop wordt de film natuurlijk op een groot scherm afgespeeld. Om dit effect thuis ook te creëren kun je het beste gebruik maken van een projector. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een laptop en een witte muur. Heb je thuis geen witte muur? Hang dan een wit laken op.

Tegenwoordig beschikt bijna ieder huishouden wel over een surround speakersysteem. Wil je toch liever gaan voor een geavanceerder geluidssysteem? Kies dan voor subwoofers. Door hun stevige basgeluid krijgt je film nog meer nadruk.

Lees ook: Moet je altijd huilen tijdens films? Dít zegt het over je persoonlijkheid

4. Snacks

Een film kijk je natuurlijk niet zonder popcorn. Ga daarom, voordat je filmavond begint, naar de supermarkt om jezelf en je gezelschap te voorzien van lekkere snacks. Natuurlijk mag een lekker drankje ook niet ontbreken. Zo ben jij helemaal klaar voor de film.

5. Sfeer

In de bioscoop is het altijd donker en hangt er daardoor verder geen sfeer. Maar in je eigen thuisbioscoop kun je de sfeer creëren die jij prettig vindt. Steek bijvoorbeeld kaarsen aan of hang gezellig lichtjes op. Gooi nog wat kussens op de bank, doe een warm plaid om en de filmavond kan beginnen

6. Goed gezelschap

Het is natuurlijk erg gezellig om de film samen met familie of vrienden te kijken. Is dat niet mogelijk vanwege de huidige maatregelen? Daar heeft Netflix het volgende op bedacht. Namelijk Netflix Party. Hiermee kun je op afstand op het zelfde moment, dezelfde film samen kijken. Daarnaast kun je ook met elkaar praten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |RTL Nieuws

Beeld | Getty

Lichelle RoozeboomGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden