null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Met deze 5 tips ziet je badkamer er een stuk netter uit

Hoogstwaarschijnlijk is je badkamer één van de kleinste ruimtes in huis. En alsof dat nog niet erg genoeg is, moet je er vaak ook nog een heleboel spullen in kwijt. Hierdoor ziet deze ruimte er al snel rommelig uit. Maar met déze handige tips oogt je badkamer een stuk netter.

Deze tips zijn gemakkelijk toe te passen, zonder dat je de hele tijd je badkamer op hoeft te ruimen.

1. Kies voor een gesloten prullenbak

Veel mensen hebben een open prullenbak in hun badkamer staan. Erg handig, want je kunt je afval er gemakkelijk in kwijt zonder te hoeven prutsen met een deksel. Maar doordat je het afval ziet liggen, oogt het ook erg rommelig. Kies daarom voor een gesloten prullenbak. Je badkamer ziet er gelijk een stuk netter en rustiger uit.

2. Vouw je handdoeken op

Liggen de handdoeken in jouw badkamer in het zicht? Dan is het extra belangrijk om ze netjes op te bergen. Vouw ze na het wassen dus altijd op en leg ze vervolgens op een geordende stapel. Je kunt er ook voor kiezen om je handdoeken netjes op te rollen, want dit geeft vaak een heel chic effect.

3. Droog je handdoeken op een vaste plek

In veel huishoudens zijn gebruikte handdoeken een doorn in het oog. Na het douchen slingeren ze overal in je badkamer rond; op de verwarming, over de badrand of op een handdoekenrek. Kies daarom een vaste plek uit waar de handdoeken kunnen drogen. Bijvoorbeeld op een droogrek.

Lees ook: Waarom je contactlenzen beter niet in de badkamer kunt bewaren

4. Verzamel kleine items

Oké wij hebben ons hier ook wel eens schuldig aan gemaakt. Wanneer je een haarelastiek of een speldje uit je haar haalt, is het heel verleidelijk om deze zomaar ergens neer te leggen. Dit zorgt al snel voor chaos op je wastafel. Koop daarom een toilettasje of een mandje waarin je deze kleine items kunt verzamelen. Zo heb je geen rondslingerende prullen meer en oogt je wastafel een stuk netter.

5. Kies voor een gesloten wasmand

Omdat je de vuile kleding ziet liggen, oogt een open wasmand al snel rommelig. Kies daarom, net als bij de prullenbak, voor een gesloten wasmand. Doordat je de kleding niet meer ziet liggen, creëer je al meteen meer rust in je badkamer.

Bron | Eigen Huis & Tuin

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Lichelle RoozeboomGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden