Lifehack: zo schil je een sinaasappel zonder te knoeien
Het zijn echte vitaminebommetjes en ze zijn ze hartstikke lekker, maar het schillen van een sinaasappel kan een hels karwei zijn. Denk aan al die spetters die in het rond vliegen, en dan hebben we het nog niet eens over het plakkerige aanrecht als je klaar bent...
En toch. Het kan echt, een sinaasappel schillen zonder te knoeien. Met een paar simpele stappen komen er niet alleen veel minder spetters bij kijken, maar gaat het ook een stuk sneller.
Zo ga je te werk
Stap 1: Snijd beide uiteinden van de sinaasappel, zodat de vrucht op een van de twee uiteinden kan blijven staan.
Stap 2: Pak een mes en snijd van boven naar beneden de schil eraf. Doe dit totdat de hele sinaasappel schilvrij is.
Stap 3: Snijd de citrusvrucht in stukjes. Klaar? Aanvallen maar!
Nog niet helemaal duidelijk? In deze video wordt de truc gedemonstreerd.
Gooi de sinaasappelschillen overigens niet weg, maar gebruik ze om je water een lekker fris smaakje te geven.
Waarom zijn sinaasappels zo gezond?
Sinaasappels bevatten een flinke hoeveelheid vitamine C, en dat brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo versterkt vitamine C je immuunsysteem en helpt het (chronische) ziekten op afstand te houden. Daarnaast stimuleert vitamine C de aanmaak van collageen, waardoor je huid er jonger uitziet.
Ook het bestanddeel hesperidine doet goed werk: dit stofje houdt de bloeddruk laag. Daarnaast bevat een sinaasappel veel vezels, en die zorgen voor een lager cholesterolgehalte.
Bron | Het Laatste Nieuws, Medical News Today
Beeld | iStock
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.