Margriet logo
Karige kerstboom? Met déze tips lijkt ‘ie voller Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Karige kerstboom? Met déze tips lijkt ‘ie voller

Ziet jouw kerstboom er nog een beetje zielig uit? Zeker een kunstvariant kan snel kaal ogen. Maar niet getreurd: met een paar simpele tips kun je de kerstboom er toch voller uit laten zien.

Hoe klein je kerstboom ook is: zó ziet ‘ie er altijd tiptop uit.

Zó laat je de kerstboom er voller uitzien

Van de juiste kerstverlichting tot de verdeling van je kerstballen: met deze negen handige tips zorg je deze kerst voor een optisch vollere boom.

1. Breng de boom in model

Het jaarlijks in de doos proppen van een kunstkerstboom doet weinig goed voor de takken. Berg ‘m daarom elk jaar met beleid op en neem bij het optuigen de tijd om de takken van de kerstboom stuk voor stuk in model te brengen. Trek ze goed uit elkaar, zodat ze uitwaaieren en buig ze een beetje waar nodig. Hierdoor kun je de kerstboom er al direct een stuk voller uit laten zien. Ook bij een echte kerstboom kan het helpen om de takken een beetje uit elkaar te trekken vol meer volume.

2. Veel slingers in de boom

Door middel van slingers kun je de kale stam van de kerstboom goed verbergen, waardoor ‘ie er meteen een stuk voller uitziet. Door de slingers afwisselend naar voor en naar achter te plaatsen creëer je ook meer diepte. En daarnaast ziet het er natuurlijk ook heel feestelijk uit.

3. Slingers als takken

Naast kerstslingers bestaan er ook speciale slingers die eruitzien als takken. Hierdoor krijg je nog meer volume in de boom en kun je kale plekjes mooi verbloemen. Je kunt ook los extra takken aan je boom vastmaken met wat binddraad voor een vollere boom. Let wel op met versieren, want de losse takken zijn natuurlijk iets minder stevig.

4. Wissel af met kerstversiering

Wissel met de kerstballen en ornamenten in grootte en vorm af. Door te spelen met grote en kleinere ballen creëer je een mooi contrast en kun je veel kale plekjes verbergen. Ook de afwisseling tussen glitterballen en matte varianten zorgt ervoor dat je boom er voller uitziet. De glanzende kerstballen zorgen daarnaast ook voor een reflectie van de kerstverlichting, waardoor de boom er gevulder uitziet.

Lees ook: Dít is jouw favoriete kerstversiering volgens je sterrenbeeld

5. Dieper in de boom versieren

Daarnaast helpt het ook om af te wisselen in diepte. Hang sommige ballen wat dieper richting de stam van de boom en sommige juist meer richting het uiteinde van de takken. Hierdoor creëer je meer dimensie in de boom.

6. Van groot naar klein

Je kunt er ook voor kiezen om van groot naar klein te versieren, dus de grootste kerstballen onderin te hangen en naar boven toe steeds kleinere decoratie te gebruiken. Hierdoor creëer je wederom meer volume, maar dan in de lengte in plaats van de breedte.

7. Bijzonder kerstverlichting

Kies eens voor iets anders dan de standaard kerstverlichting. Ga bijvoorbeeld voor een snoer met grotere lampjes of met kerstvormpjes eraan. Hierdoor vul je de kerstboom meer op. Je kunt ook meerdere soorten kerstverlichting met elkaar combineren voor een soort 3D-effect.

8. Verven

Gaat je kerstboom al flink wat jaren mee? Dan kan een likje verf wonderen doen. Hierdoor verbloem je de kale plekjes en geef je de vervaagde takjes weer een fris kleurtje. Je kunt ook een laagje nepsneeuw aanbrengen om je boom specialer te maken.

9. De juiste plek

Als laatste maakt het ook verschil waar je de kerstboom in huis neerzet. Als je ‘m op de meest lege plek in de kamer zet, dan oogt ‘ie al snel wat kaler. Zet je ‘m op een drukkere plek in de woning (bijvoorbeeld voor een boekenkast of naast de bank) dan zal ‘ie juist sneller voller ogen. Maar let wel op: als je ‘m op een drukke plek vol hangt met decoratie dan kan het ook een rommeltje worden.

Bron | Libelle.be, Harper’s Bazaar, JAN
Beeld | Getty Images

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden