Je kunt je ventilator het best op déze plek in je slaapkamer zetten Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Je kunt je ventilator het best op déze plek in je slaapkamer zetten

Nu de temperaturen omhoog schieten en de warme lucht blijft hangen in huis, kan het 's nachts best benauwd worden in je slaapkamer. Een ventilator biedt in zo’n geval uitkomst, maar waar kun je deze het best neerzetten op je slaapkamer om er optimaal van te kunnen genieten?

Wat blijkt: wij deden het tot nu toe 'verkeerd'. En jij misschien ook wel!

Beste plek voor je ventilator op de slaapkamer

De meeste mensen zetten hun ventilator zo dicht mogelijk bij hun bed, zodat de lucht direct op hun lichaam blaast. Klinkt als een logische gedachte, maar wist je dat dat niet per se het meest effectief is? Als je in een warme slaapkamer slaapt, kun je je ventilator namelijk het best in de deuropening zetten.

Zo werkt het

Zet allereerst je raam open en zet de ventilator in je deuropening op zo’n manier dat hij de lucht richting de gang blaast. Zo kan je ventilator de warme lucht uit je slaapkamer halen, en door het luchtdrukverschil wordt de koele buitenlucht via het raam juist naar binnen gezogen. Je zult merken dat je slaapkamer een stuk koeler aanvoelt op deze manier!

Handige tip voor overdag

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer zo koel mogelijk blijft, is het handig om overdag je ramen en gordijnen zo veel mogelijk gesloten te houden. Pas als het 's avonds is afgekoeld, zet je alle ramen wijd tegen elkaar open, zodat het lekker kan doorwaaien. Het heeft geen zin om dit overdag te doen, omdat er dan alleen maar warme lucht naar binnen komt.

Warm of koud douchen van tevoren?

Wist je dat het ook heel erg helpt om van tevoren gewoon een warme of lauwe douche te nemen en geen koude douche? Als je koud doucht koelt je huid namelijk wel af, maar gaat je lichaam tegelijkertijd ook weer heel hard werken om weer op te warmen. Het gevolg is dat je het alleen maar nóg warmer krijgt. Neem dus een lauwe óf warme douche voordat je gaat slapen. In dit artikel kun je nog wat handige tips vinden om lekkerder te slapen tijdens een hittegolf.

Bron | Eigen Huis & Tuin

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden