Internet explorer wordt niet meer ondersteund: dít zijn je alternatieven Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Internet explorer wordt niet meer ondersteund: dít zijn je alternatieven

Internet Explorer was jarenlang de populairste webbrowser, maar het is helaas tijd om afscheid te nemen. Microsoft heeft na 27 jaar besloten de ondersteuning voor Internet Explorer 11 op Windows 10 stop te zetten. Het zal even wennen zijn, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven.

We zetten de alternatieven voor je op een rij.

De toekomst

Microsoft had vorig jaar al aangekondigd om in 2022 te stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer. Maar waarom? Het bedrijf heeft zich gefocust op zijn nieuwe browser Microsoft Edge. In 2016 stopte Microsoft al met de ontwikkeling van nieuwe functies voor de webbrowser en nu is er dan toch echt een einde gekomen aan het tijdperk van deze browser.

Internetters die gebruik maken Windows 10 en proberen Internet Explorer te openen, worden doorverwezen naar zijn nieuwe opvolger Microsoft Edge. “De toekomst van Internet Explorer op Windows 10 is Microsoft Edge. Deze webbrowser is niet alleen sneller, maar ook veiliger en moderner. Ook heeft het een speciale modus voor oude websites die nog functies van Internet Explorer gebruiken”, schreef Sean Lyndersay van Microsoft vorig jaar in een blog.

Alternatieven

Naast Microsoft Edge zijn er ook genoeg andere browsers die je zou kunnen proberen. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rij.

1. Chrome

Uit een onderzoek is gebleken dat Chrome de meest gebruikte browser van 2020 was. Hiermee staat de webbrowser al zes jaar bovenaan de lijst. De reden waarom deze browser zo populair is, heeft te maken met de snelheid. Chrome start snel op en geeft pagina’s snel weer. Het proberen waard!

2. Safari

Op nummer twee van meestgebruikte browsers staat Safari. Wel is het goed om te weten dat deze browser onderdeel is van Apple en gebruikt wordt op de iPhone, iPad en Macbooks. Deze browser is vooral populair, omdat het een zuinige webbrowser is. Chrome voor Mac is berucht om het opslurpen van batterijcapaciteit en werkgeheugen. Safari daarentegen is goed afgestemd op het besturingssysteem en daarom erg zuinig.

3. Firefox

Een andere populaire browser is Firefox. Deze browser is vooral populair vanwege de goede veiligheid. als je waarde hecht aan het hebben van de nieuwste en beste privacybescherming en het kunnen werken met meerdere besturingssystemen, wordt Firefox als beste keuze geadviseerd. Genoeg keuzes dus!

Bron / Nu.nl, Cursuswp, Passionsupport

Sanne van De WeteringGetty Images/Westend61
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden