null Beeld

Handig: dankzij dít trucje kun je het geluid van je iPhone nog harder zetten

Voor je oren is het natuurlijk verstandig om het volume van je iPhone zo laag mogelijk te houden, maar op sommige momenten kan het toch fijn zijn om het volume íetsje harder te zetten. Nu denk je misschien dat het geluid van je iPhone niet harder kan dan wat staat aangegeven, maar niets blijkt minder waar te zijn!

Er blijkt namelijk een heel handig trucje te bestaan

om het volume nog iets harder te zetten.

Zó werkt het

Een Twitteraar ontdekte onlangs dat het geluid van zijn iPhone nog ietsje harder gezet kon worden en gelukkig voor ons deelde hij deze tip ook meteen met de rest van de wereld. Het is eigenlijk heel simpel: ga naar ‘Instellingen’, klik vervolgens op ‘Muziek’ en daarna op ‘Equalizer’. Selecteer de optie ‘Laat op de avond’ en je zal merken dat je telefoon voortaan nog iets harder staat.

Lees ook: dit kun je beter nooit tegen Siri op je iPhone zeggen

Pas op voor gehoorschade

Let er trouwens wel op dat je deze optie alleen heel af en toe gebruikt en niet dagelijks, want voor je oren is het allesbehalve goed om het volume zo hard te zetten. Daarnaast is het in het verkeer ook nog eens hartstikke gevaarlijk, omdat de kans groot is dat je niet meer alles hoort. Zorg er daarom voor dat je de instelling na gebruik altijd weer terugzet.

Extra tip

En nu we toch bezig zijn hebben we ook nog een handige tip met betrekking tot het besparen van je batterij. Het heeft namelijk geen zin om al je apps af te sluiten (het omhoog swipen vraagt juist veel van je batterij). In plaats daarvan kun je het beste je wifi en bluetooth uitzetten en je geluid aan óf uit, maar niet op trilstand. Trillen vergt namelijk veel energie waardoor je batterij sneller leeg is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |Grazia

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden