6 slimme apps en websites voor mantelzorgers Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Handig: 7 slimme apps en websites om mantelzorgers te helpen

Als je langdurig voor iemand zorgt, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Met deze superpraktische apps en websites voor mantelzorgers kun je de zorg makkelijker organiseren en met anderen delen.

Toch handig, zo'n digitale helpende hand.

1. MantelzorgNL

Als mantelzorger loop je waarschijnlijk rond met heel veel vragen, vooral als je net gestart bent. Het antwoord op al die vragen kun je vinden in de MantelzorgNL app. Van ‘Wat moet ik financieel regelen?’ tot praktische zaken als ‘Hoe combineer ik werk en mantelzorg?', ze hebben het antwoord voor je. Download de app in de Google Playstore (Android) en Apple Appstore (iPhone)

2. Carenzorgt

Via de website carenzorgt.nl kan er een zorgagenda worden geopend. Iedereen die helpt, zet zijn/haar taak in de agenda, zodat er één duidelijk overzicht ontstaat van alle taken en acties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘boodschappen doen’ op dinsdag en ‘helpen met de boekhouding’ op vrijdag. In sommige gevallen kun je de agenda ook koppelen aan zorgorganisaties. Hierdoor kun je als betrokkene ook het zorgdossier bekijken, weet je wanneer de thuishulp langskomt, kun je de rapportage van de verpleging lezen of berichten uitwisselen met de zorgverlener.

3. wehelpen

Met de website wehelpen.nl ben je altijd en overal op de hoogte van wie er in je omgeving hulp kan gebruiken. Wil je best boodschappen doen, een keer de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? Via de site kun je iets doen voor een ander of extra hulp inroepen voor degene die jij verzorgt.

4. Ongehinderd

Altijd voorbereid op pad. Met de app Ongehinderd vind je snel restaurants, toiletten, attracties en nog veel meer handige en leuke plekken die makkelijk toegankelijk zijn voor ouderen en mensen met een beperking. Download de app via de appstore van Apple of Google Play.

5. Hello 24/7

Als je de zorg voor iemand anders draagt, doe je dat meestal gelukkig niet helemaal alleen. Maar dat zorgt wel voor flink wat regelwerk: wie gaat mee naar welke afspraak? Wie kookt er vanavond? En wie doet deze week de was? Dat zijn dingen die je kunt afstemmen via Hello 24/7. Dat is een echte regel-het-samen app, met onder andere een centrale agenda met alle afspraken en een prikbord om korte berichten voor elkaar achter te laten. Ook handig: je kunt gratis videobellen en chatten via deze app. Download 'm via Google Play of de Apple Appstore.

6. Kom op bezoek

Het is altijd fijn om bezoek te krijgen, zeker als je veel (alleen) thuis zit. Met de website Kom op bezoek kun je gratis en eenvoudig een online bezoekkalender aanmaken, waarmee familie en vrienden hun bezoekjekunnen plannen. Je kunt zo'n kalender eenvoudig delen met anderen, zodat iedereen weet wat er in de agenda staat. Als beheerder nodig je mensen uit om op bezoek te komen en zij plannen hun eigen bezoek in. Ideaal!

7. ShareCare

Zorg je voor een naaste, dan hoef je dat hopelijk niet alleen te doen. Met de website of app van ShareCare kun je een zorggroep aanmaken en vervolgens kun samen plannen en communiceren over hoe jullie de zorg regelen. Je kunt een groep maken, chatten en een agenda delen. Er is een betaalde versie, ShareCare Premium, die extra mogelijkheden kiest. Dat is bijvoorbeeld handig als een grote groep mantelzorgers betrokken is, of er zeer intensieve zorg nodig is. Meer informatie over deze app kun je hier vinden.

Bron | tandemmantelzorg.nl, MantelzorgNL

Redactie MargrietGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden