Margriet logo
null Beeld

Geniaal, op deze manier kun je áltijd met je laptop in de zon zitten

Je kent het vast wel: het is lekker weer buiten, het zonnetje schijnt volop en jij zit binnen achter je laptop te werken. Het liefst ga je nu met je laptop op schoot met je gezicht vol in de zon zitten. Maar van werken komt er dan meestal weinig terecht. Niet alleen omdat de zon je aandacht afleidt, maar er ook voor zorgt dat je de letters op je scherm amper nog kunt lezen.

Met deze simpele oplossing kun je zorgeloos met je gezicht én met je laptop in de zon zitten.

Laptop oververhit

Naast dat het turen op je scherm niet fijn is voor je ogen, raakt ook je laptop binnen no-time oververhit. Dus zowel jij als je laptop zullen deze buitenervaring waarschijnlijk niet al te lang volhouden. Vandaar dat je er vaak al niet eens aan begint om buiten te gaan zitten, zonde toch?

Een kartonnen doos

Door al dat thuiswerken zijn wij niet de enige die tegen dit probleem aanliepen, en gelukkig kwamen we online dus een briljante hack tegen, waardoor met je laptop in de zon zitten ineens een mogelijkheid wordt. De hack heeft alles te maken met het creëren van schaduw, zodat je laptop niet (te snel) opwarmt én jij het scherm van je laptop nog prima kunt zien. Wat je hier voor nodig hebt? Niet meer dan een kartonnen doos. In die doos stop je dan de laptop, zodat deze uit de zon wordt gehouden.

Lees ook: Heeft een laptop op schoot invloed op je vruchtbaarheid?

Hoe het werkt

Uiteraard is niet iedere doos hetzelfde en zul je wellicht een aantal aanpassingen moeten doen, maar in de meeste gevallen moet het op de volgende manier lukken. Zet de doos op zijn kant, wanneer het een rechthoekige doos betreft. Snijd alle hoeken van de de doos open. De airflow die dan ontstaat, helpt de laptop koel te houden. En vouw eventueel de zijkanten en de onder- en bovenkant verder uit, zodat je de laptop een zonnedakje én verstelbare zijschermen geeft.

Vergeet natuurlijk niet om ook jezelf te beschermen door genoeg zonnebrandcrème op te smeren.

Bron | Apartment Therapy

Beeld | Getty Images

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden