null Beeld

Geen ochtendmens? Vier manieren om de vroege uren makkelijker te maken

Zorgt de wekker er élke morgen weer voor dat je dag is bedorven, nog voordat hij überhaupt is begonnen? Helaas, niet iedereen is gezegend met de wakkere eigenschappen van een ochtendmens. We geven vier tips om die eerste vroege uren net even makkelijker door te komen.

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Drink heet water met citroen

Begin de dag goed met het drinken van heet citroenwater. Dat heeft allerlei voordelen. Zo helpt het bij het op gang brengen van de spijsvertering, zit het tjokvol vitaminen én is het gewoon erg lekker. Daarnaast dient citroenwater als oplosmiddel tegen gifstoffen en helpt het je lever met het wegspoelen van alle rommel die het lichaam 's nachts heeft verzameld. Voeg dit drankje toe aan je ochtendroutine voor een vliegende start van de dag.

Vroege uren makkelijker maken: bereid een ontbijt voor

Je hoort nogal eens dat mensen die geen ochtendmens zijn moeite hebben met eten in alle vroegte en het ontbijt daarom maar helemaal overslaan. Deze maaltijd bepaalt vaak wat en hoeveel je de rest van de dag eet: kies daarom voor een gezond ontbijt. Het makkelijkste is om het de avond van tevoren al klaar te maken. Je hoeft het dan de volgende ochtend alleen maar in je tas te doen (of als je thuiswerkt: op een bord te leggen) en je kunt de deur uit. Onderweg of op je werk begin je de dag dan alsnog met een lekker ontbijtje, ideaal!

Maak je hoofd leeg

Besteed elke morgen tenminste tien minuten aan mediteren of het opschrijven van je gedachten in een notitieboekje. Probeer elke dag een bladzijde vol te schrijven. Het hoeft niet om een bepaald onderwerp te gaan en er hoeft geen logica in te zitten, het doel is om je hoofd leeg te maken. Als je het uitschrijven van je gedachten lastig vindt, probeer dan te mediteren. 's Ochtends tien minuten mediteren zorgt voor een rustiger begin en zo kom je in de juiste mindset om er een productieve dag van te maken.

Zet elke dag de wekker op dezelfde tijd

Hoe vervelend het geluid van de wekker ook is, het is een belangrijk gedeelte van ons vaste ochtendritme. Heb je in het weekend uitgeslapen? Dan heb je – zeker als je geen ochtendmens bent – op maandag moeite met dat vroege alarm omdat je je lichaam niet de ruimte geeft te wennen aan vaste tijden. Gaat de wekker elke dag om dezelfde tijd af, dan kan je lichaam zich hierop instellen en een routine creëren. Zo wordt opstaan veel makkelijker.

Bron | purewow.com

Beeld | iStock

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden