null Beeld

Dít kun je het best doen tijdens een nieuwe maan

Elke maanfase heeft een eigen betekenis, zo ook die van de nieuwe maan. Ook al zie je er niets van in de lucht, er gebeurt van alles tijdens een nieuwe maan. Het staat namelijk symbool voor een nieuw begin. Wat kun je zelf het best doen om zo veel mogelijk uit een nieuwe maan te halen?

Dit is namelijk ook hét moment voor een nieuwe, frisse start

voor jezelf.

Zaadjes ontspruiten

Dat de maan symbool staat voor een frisse start, is niet geheel uit de duim gezogen. Zo is bijvoorbeeld te zien dat zaadjes tijdens een nieuwe maan sneller ontspruiten dan op andere momenten. Bijzonder, toch? Met de onderstaande tips maak jij optimaal gebruik van deze bijzondere periode en zorg je ervoor dat de zaadjes die jíj plant ook sneller ontspruiten (figuurlijk gezien, dan).

1. Ruim op

Je kunt alleen aan een frisse start beginnen als je eerst

alle oude rommel kwijt bent. En een leeg hoofd, begint bij een lege omgeving.

Plan daarom een dag in om je huis te ontdoen van spullen die je niet meer nodig

hebt. Vraag jezelf bij alles af of je het 1) nog gebruikt, en 2) of je er

gelukkig van wordt. Zo heb je een opgeruimde basis waarmee je ruimte kunt maken

voor nieuwe dingen.

2. Mediteer en reflecteer

Vervolgens kun je mentaal ‘op gaan ruimen’. Mediteer om gedachten en zorgen los te laten, oude zorgen en wonden achter je te laten en ruimte te maken voor nieuwe plannen en ideeën. Het schijnt dat tijdens een nieuwe maan de positieve effecten van een meditatie extra krachtig zijn.

Lees ook:

Dit zijn de beste meditatie-apps om helemaal mee tot rust te komen

3. Stel doelen voor de komende periode

Met een leeg hoofd en frisse dosis inspiratie voor de komende periode, kun je nieuwe doelen gaan stellen. Alle fases van de maan werken samen. Tijdens een nieuwe maan ‘plant je de zaadjes’ voor de komende periode, en tijdens de volle maan kun je de resultaten oogsten. De zaadjes planten doe je door je doelen te visualiseren. Tekenen werkt in dat geval het best, maar schrijven werkt ook. Hoe duidelijker je doelen visualiseert, hoe duidelijker de weg er naartoe wordt. Dit hoeven geen grote doelen te zijn die je in één keer moet realiseren. Je kunt je uiteindelijke doel ook opdelen in kleinere doelen, waarvan je er iedere nieuwe maan één bereikt.

4. Begin met iets nieuws

Vervolgens is het tijd om ook echt te dóen. Doelen bereik je niet door vervolgens stil in een hoekje te gaan zitten. De nieuwe maan geeft een energieboost en de moed om met iets nieuws te beginnen. Gebruik deze kracht dan ook. Maak die carrièreswitch, begin met die opleiding, of koop dat zelfhulpboek.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Happinez

Beeld | iStock

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden