Tips en handige adressen om digitaal vaardiger te worden Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze tips en handige adressen maken je digitaal vaardiger

Wist je dat 4 miljoen Nederlanders zélf aangeven dat ze over te weinig digitale vaardigheden beschikken? Je bent dus niet de enige. Gelukkig zijn er een hoop manieren om digitaal vaardiger te worden.

Margriet in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Voilà: alle handige adressen op een rij voor als je er digitaal even niet uitkomt.

Direct hulp bij telefoon- en computervragen

Bankieren, winkelen, mailen, videobellen met de (klein)kinderen of vriendinnen: er kan zó veel online. Maar als je niet met computers bent opgegroeid, is dat vaak een stuk lastiger. Heb je een vraag over je computer, laptop, tablet of mobiel? Bel gratis de DigiHulplijn via 0800-1508. Liever chatten over je vraag? Dat kan gratis via PCHulp op het internet.

Hulp bij online zaken doen met de overheid

Een hoop overheidszaken regel je tegenwoordig online en dat lijkt soms best ingewikkeld. Kom je er niet uit? Dan kun je terecht bij een van de vierhonderd Informatiepunten Digitale Overheid, in Nederlandse bibliotheken. Kijk op informatiepuntdigitaleoverheid.nl voor een bibliotheek bij jou in de buurt. Liever thuis de eerste stap zetten? Het platform Steffie legt de soms ingewikkelde overheidsdiensten, zoals DigiD, MijnOverheid en de CoronaCheck-app, op een makkelijke manier uit.

Cursussen digitale vaardigheden

Wil je je digitale vaardigheden verbeteren of juist opfrissen? Dan zijn er genoeg adressen waar je terechtkunt. Van individuele computerlessen tot online-cursussen en kleinschalige groepslessen: ze geven je genoeg zelfvertrouwen om de digitale wereld (verder) te ontdekken. Een paar tips:

Websites voor extra achtergrondinformatie

Bijna alles is online te vinden, voor iedereen. Deze handige websites geven je meer informatie over internet, financiën en actuele onderwerpen, zoals het coronavirus.

Logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Beeld

Bron | Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Beeld | Getty Images

Commerciële redactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden