null Beeld Getty Images/Mint Images RF
Beeld Getty Images/Mint Images RF

Boter in de koelkast bewaren: goed idee of niet?

Met een blok keiharde boter smeer je je brood vaak helemaal kapot. Zonde. Om die reden bewaar je boter misschien liever niet in de koelkast, maar daarbuiten loopt het smeltgevaar. De meningen over het bewaren van boter zijn verdeeld. Wat is nou eigenlijk het beste? 

Ben jij team boter in de koelkast of juist niet?

Boter in de koelkast bewaren

Laten we vooropstellen dat beide opties niet per se goed of fout zijn. Je kunt boter namelijk zowel in als buiten de koelkast bewaren. Doordat boter voor een groot deel uit vet bestaat, is de kans dat het buiten de koelkast bederft klein. Daarnaast zit er in gezouten boter genoeg zout om schimmel te voorkomen. Je kunt dus met een gerust hart boter tot een week buiten de koelkast bewaren. Voorwaarde is wel dat het kouder moet zijn dan 21 graden.

Is de kamertemperatuur in huis hoger dan 21 graden? Dan kun je de boter het beste wel in de koelkast bewaren om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. In de koelkast blijft de boter tot wel vier maanden goed. In de vriezer zelfs tot een jaar. Als je de boter niet op brood smeert, maar ermee gaat bakken, dan is het om deze reden wel weer beter om dit buiten de koelkast te bewaren.

Lees ook: Bakliefhebbers opgelet: hierom moet je de papieren verpakking van boter niet weggooien

In een botervloot

Als je een botervloot gebruikt, kan de boter tot wel twee in plaats van één week goed blijven. Dat komt omdat de boter beschermd wordt tegen vocht en zuurstof. Krijg je in één tot twee weken dat pak boter niet compleet op? Snijd dan steeds een stukje van de boter af en stop dit in je botervloot. De rest kun je in de koelkast bewaren. Vergeten om een deel buiten de koelkast te bewaren en heb je haast? Met deze tip krijg je boter binnen 1 minuut zacht.

Bron | ELLE Eten

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/Mint Images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden