null Beeld

9 dingen die je beter niet in de badkamer kunt bewaren

Het is fijn om in de badkamer alles bij de hand te hebben wat je nodig hebt. Maar sommige dingen kun je beter op een andere plek bewaren. Dat alles heeft te maken met het warme, vochtige klimaat in de badkamer.

Make-up

Het maakt niet veel uit of je poeder gebruikt of vloeibare make-up; je kunt al je producten beter op een koelere plaats bewaren. Make-up gaat langer mee als je het op kamertemperatuur bewaart. In de badkamer wordt de temperatuur gauw te hoog.

Medicijnen

Ook al staan ze in een medicijnenkastje in de badkamer, je kunt medicijnen beter ergens anders opbergen. Medicijnen kunnen gevoelig zijn voor vocht. En laat de badkamer nou dé vochtige plek in huis zijn. Bovendien wordt aangeraden medicatie op kamertemperatuur te bewaren. Sommigen menen bij voorkeur in de koelkast. Lees altijd het bewaaradvies van de desbetreffende medicijnen op de bijsluiter.

Sieraden

Deze laat zich misschien al raden: door sieraden in een vochtige omgeving te bewaren, kunnen er eerder roestplekken ontstaan. Zelfs als je ze niet draagt tijdens het douchen zelf. Bewaar sieraden het liefst op een koele, droge plek.

Parfum

Zodra er zuurstof bij je parfum komt, neemt de sterkte van de geur af. Dit proces start na de eerste keer dat je de parfum gebruikt. Hoewel je je parfum waarschijnlijk hebt leeggespoten voordat deze niet meer 'goed' zou zijn, kun je hem beter niet op een vochtige, warme plek bewaren. Dit versnelt namelijk het proces van de geur-afname. Ook direct zonlicht op je flesje parfum is om dezelfde reden niet aan te raden.

Scheermesjes

Door vocht in de badkamer kunnen de bladen van je voorraadje scheermesjes gaan roesten. Je kunt ze vaak nog wel gebruiken, maar ze scheren dan minder glad. Het duurt wel even voordat de roest toeslaat, maar voordat je aan extra mesje nr. 3 toekomt kan deze zijn aangetast. Het mesje dat je gebruikt kun je overigens prima in de badkamer laten, voordat deze roestig is ben je waarschijnlijk al aan een nieuwe toe.

Handdoeken

Stoffen die in een vochtige ruimte liggen, kunnen gaan schimmelen. Hierdoor kan er ook een muffe geur in komen. De badkamer goed ventileren kan al helpen, vooral om je gebruikte handdoek te drogen.

Boeken

Lekker lezen in bad? Dat kan natuurlijk geen kwaad, maar laat je boeken niet in de badkamer liggen. Het vocht dat in aanraking komt met het papier kan je boeken beschadigen.

Nagellak

Nagellak gaat zo'n twee jaar mee. Dat is best lang, maar bewaar nagellak liever alsnog niet in de badkamer. Door de warmere omgeving in de badkamer blijven je potjes nagellak minder lang goed. Op kamertemperatuur bewaren is prima.

Elektronica

Dit is een inkoppertje: maar gebruik geen elektronica in de badkamer, tenzij deze tegen vocht kunnen. Je zult het niet meteen merken, maar je 'gewone' elektronica raakt toch aangetast en gaat sneller achteruit.

Bron: www.goodhousekeeping.com

Meer lezen?

Zo voelt jouw badkamer als een luxe hotel

Waarom douchen vrouwen warmer dan mannen?

Voeg een vleugje romantiek toe aan je badkamer!

Zo helpt een kaars je van badkamerschimmel af!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden