80 VROUWEN VAN NU

80 vrouwen met een bijzonder levensverhaal. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die het verschil maken en gewoon stoer zijn.

Fotograaf Sacha de Boer heeft hun kracht vastgelegd in een serie unieke portretten van 80 gewoon stoere vrouwen – als een hulde aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken.

Deel deze pagina:

Aaltje (55)

Oprichtster 'Papageno'

Aaltje van Zweden (55)

Oprichtster 'Papageno'

‘Hoop is een enorme motor, daar krijg je zo veel energie van’

Stille kracht, die aanduiding past precies bij Aaltje van Zweden. Na de grote zoektocht om haar zoon Benjamin te helpen met zijn autisme, richtte zij twintig jaar geleden stichting Papageno op, die kinderen en jongeren met autisme helpt met onder meer muziektherapie. Naast al het reizen – Aaltje is getrouwd met dirigent Jaap van Zweden – schreef ze ook een boek over haar traumatische jeugd.

Ga voor meer informatie naar www.papageno.nl

Ada (58)

Oprichtster 'Samen Varen'

Ada Laarakker-Out (58)

Oprichtster 'Samen Varen'

‘Aandacht maakt écht het verschil voor vrouwen met borstkanker’

Dankzij de Stichting Samen Varen van Ada Laarakker-Out kunnen er jaarlijks vijftig vrouwen met borstkanker aan boord stappen van een schip om zich een week lang te laten verwennen. Vanwege hun ziekte én een financieel moeilijke situatie hebben deze vrouwen geen geld voor een vakantie, maar op deze manier kunnen ze er toch tussenuit.

Ga voor meer informatie naar www.samen-varen.nl

Adelheid (60)

Theatermaakster

Adelheid Roosen (60)

Theatermaakster

‘Maak de wereld elke dag zoals jij hem zou willen zien’

Met theatervoorstellingen zoals 'De gesluierde monologen' en 'De wijksafari’s' maakt Adelheid Roosen maatschappelijke thema’s bespreekbaar. Alleen en samen met Hugo Borst zette ze via film en televisie dementie op de kaart, waarbij ze haar eigen moeder als voorbeeld stelde.

Ga voor meer informatie naar www.zinaplatform.nl

Aleid (29)

Oprichtster 'Schitterend Leven'

Aleid Collaris (29)

Oprichtster 'Schitterend Leven'

‘Dankzij mijn leven met de gevolgen van een hersentumor, ontdek ik vele mogelijkheden’

Aleid Collaris was pas veertien toen er bij haar een hersentumor werd geconstateerd. Ze werd geopereerd en medicatie en voortdurende controle zijn nog steeds nodig omdat niet de hele tumor kon worden weggehaald. Toch blijft Aleid knokken en doorgaan en zet de energie die ze zelf soms zo moet missen met haar werk als (levens)coach om in beeld, gevoel en actie. En helpt daarmee weer een heleboel andere vrouwen.

Ga voor meer informatie naar www.schitterendleven.nl

Angela (59)

Presentatrice en coach

Angela Groothuizen (59)

Presentatrice en coach

‘Als je valt dan moet je niet piepen, maar opstaan en het nog een keer proberen’

Angela Groothuizen werd bij het grote publiek bekend als zangeres van de Dolly Dots. Sindsdien heeft ze haar carrière flink uitgebreid. Ze presenteert, acteert én coacht zangtalent in The Voice. Ook is ze een gewild trouwambtenaar en heeft ze in die hoedanigheid al vele huwelijken gesloten.

Ga voor meer informatie naar www.angelagroothuizen.nl

Anke (51)

Nierdonor

Anke Kraak (51)

Nierdonor

‘Mijn vader kon geen donor zijn. Ik had wél de kans om iemand te helpen met mijn nier’

Een nier afstaan aan een onbekende? Anke Kraak deed het, nadat ze een oproep las op Facebook. Een volledig onbaatzuchtige daad, met haar vader in gedachten. Toen hij op sterven lag, kreeg Anke te horen dat haar vader geen donor kon zijn. Terwijl hij zo graag iemand had willen helpen met zijn hart of nieren. Deze ‘kans’ kon Anke niet voorbij laten gaan, dus ze doneerde haar nier.

Anne (43)

Schrijfster

Anne Kien (43)

Schrijfster

‘Focus op dingen waar je invloed op hebt, huilen kan altijd nog’

Anne Kien is getrouwd, moeder van twee kinderen, runt haar eigen bedrijf, heeft twee boeken geschreven én is ambassadeur van het epilepsiefonds. Al deze dingen houden verband met elkaar; haar gehandicapte zoon Matthijs heeft epilepsie, waardoor hij een heftige hersenoperatie heeft moeten ondergaan. Anne deelde haar ervaringen dus in twee boeken en gaf afgelopen jaar een TEDtalk. Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is om dingen te doen waar je energie van krijgt.

Ga voor meer informatie naar www.epilepsie.nl

Ans (82)

Gepensioneerd

Ans Harmsen (82)

Gepensioneerd

‘Altijd nieuwe plannen maken houdt me jong’

Ans Harmsen heeft altijd gewerkt als onderwijzeres en hield thuis ook nog een gezin draaiende. Na een studie wiskunde gaf ze daarin les en bracht ze met plezier haar kennis over. Na het overlijden van haar man is ze gaan sporten en bridgen. Ze bespeelt de vleugel in een ensemble en heeft nieuwe vriendschappen gesloten. Afgelopen jaar durfde ze het aan om samen met haar dochter de laatste 120 kilometer naar Santiago te lopen.

Antoinette (47)

Farmacoloog

Antoinette Maassen van den Brink (47)

Farmacoloog

‘Ik zet me in voor een doorbraak in het migraine-onderzoek’

Migraine komt helaas bij veel mensen voor, drie keer meer bij vrouwen dan bij mannen. Antoinette Maassen van den Brink onderzoekt hoe vrouwelijke hormonen invloed uitoefenen op het ontstaan van deze ernstige vorm van hoofdpijn en ze kijkt of er een op hormonen gebaseerde behandeling mogelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.womeninc.nl/migraineiseenhoofdzaak

Arita (62)

Ontdekkingsreiziger

Arita Baaijens (62)

Ontdekkingsreiziger

‘Ik weet angst voor het onbekende om te zetten in een positieve kracht’

Als ontdekkingsreiziger op een kameel door de Sahara trekken en te paard door Siberië. Dat deed Arita Baaijens nadat ze ontslag nam als milieubioloog. De zelfgezochte eenzaamheid in de Sahara veranderde haar kijk op het leven.

Ga voor meer informatie naar www.parijsindepolder.nl

Bénédicte (61)

Strafpleiter

Bénédicte Ficq (61)

Strafpleiter

'Mijn werk is ook mijn hobby, maar niet werken ook'

Strijden tegen de grootste fabrikanten ter wereld. Bénédicte Ficq doet het, al bijna twee jaar lang. Ze is een betrokken en bevlogen strafpleiter, dol op lekker eten en wandelen en moeder van twee volwassen kinderen. Ze laat zich niet uit het veld slaan, ook niet als de regering niet wil meehelpen door de tabaksindustrie aan te pakken.

Ga voor meer informatie naar www.ficqadvocaten.nl

Betsy (80)

Lerares

Betsy Claassen-Geraert (80)

Lerares

‘Ik ben blij dat ik nog kan werken op mijn tachtigste’

Betsy Claassen-Geraert is niet gestopt met werken na haar 65ste, ze staat juist nog met veel plezier als invaljuf voor de klas. Het maakt haar niet uit of het groep 1 is of groep 8, en gelukkig zijn de kinderen ook dol op haar.

Bibian (46)

Snowboardster

Bibian Mentel (46)

Snowboardster

‘Ik wil andere mensen met een beperking laten zien dat er nog zo veel mogelijk is in het leven’

Snowboardster Bibian Mentel werd in haar leven al negen keer met kanker geconfronteerd en verloor daardoor zelfs een onderbeen en een nekwervel. Toch zat ze nooit bij de pakken neer. Afgelopen paralympische spelen won deze knokker en rasoptimist twee keer goud bij het snowboarden.

Ga voor meer informatie naar www.mentelityfoundation.org

Brigitte (56)

Cabaretière

Brigitte Kaandorp (56)

Cabaretière

'Ik wil dat mensen zachtmoediger de zaal uitgaan dan dat ze binnenkwamen'

Relatieproblemen, lastige pubers… Het valt allemaal wel mee, denk je na het zien van een voorstelling van cabaretière Brigitte Kaandorp. Je lacht om haar grappen en liedjes en tegelijk om jezelf. Brigitte zorgt voor wat luchtigheid in het leven en is nooit kwetsend of banaal.

Ga voor meer informatie naar www.brigittekaandorp.nl

Carina (53)

Gynaecoloog

Carina Hilders (53)

Gynaecoloog

‘De regie hebben over je eigen eicel. Daar gaat het om’

Gynaecoloog en hoogleraar Carina Hilders werd wereldberoemd toen zij een eierstok in de bovenarm van een patiënte transplanteerde. Hierdoor is het voor borstkankerpatiënten toch mogelijk om na chemotherapie nog moeder te worden. Dankzij het doorzettingsvermogen van Carina, die bleef zoeken tot zij een oplossing had gevonden. Momenteel is ze directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Ga voor meer informatie naar www.reinierdegraaf.nl

Carola (41)

Minister van Landbouw

Carola Schouten (41)

Minister van Landbouw

‘Ik wil alles eruit halen wat ik in me heb. Niet voor mezelf, maar voor deze wereld’

Ze is natuurlijk lang niet de enige alleenstaande moeder in Nederland, maar als vicepremier en minister van Landbouw valt Carola Schouten natuurlijk wel extra op. Ze is een ijzersterke onderhandelaar en een vrouw die prima haar mannetje staat in ‘het Haagse’.

Volg het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op Twitter

Diede (21)

Rolstoeltennisster

Diede de Groot (21)

Rolstoeltennisster

’Ik heb me nooit laten tegenhouden door mijn beperking’

Het klinkt zo logisch: jezelf een doel stellen en ervoor gaan. Dat wordt natuurlijk wat anders als je in een rolstoel zit en eindexamen moet doen. Hoewel, niet voor Diede de Groot: zij laat zien dat je je droom om rolstoeltennisser te worden gewoon moet blijven najagen. En dat je dan ook nog eens als nummer 1 op de wereldranglijst komt.

Ga voor meer informatie naar www.diededegroot.nl of volg Diede op Instagram

Dione (49)

Presentatrice

Dione de Graaff (49)

Presentatrice

‘Ik denk vaak: dat durf ik niet. Maar dan doe ik het toch’

Van stagiaire bij NOS Studio Sport tot vaste presentator. Al 23 jaar is tv-presentatrice Dione de Graaff leading lady in een mannenwereld. Tijdens haar carrière wist ze meerdere dromen te verwezenlijken: het op locatie presenteren van de Tour de France en het presenteren van de Olympische Spelen. En ze gaat onverminderd door.

Ga voor meer informatie naar www.jeugdfondssportencultuur.nl

Djoeke (63)

Directrice

Djoeke Broeren-Kef (63)

Directrice

‘Je kennis delen om anderen te helpen, vind ik belangrijk’

Als directeur van een productiebedrijf valt Djoeke Broeren-Kef echt op als ondernemer. Ze staat haar mannetje zonder haar vrouwelijke kant te verliezen. Tevens is ze mentor voor jonge ondernemers en zet ze zich al 22 jaar in als bestuurslid bij Unicef West-Friesland.

Ga voor meer informatie naar www.unicef.nl

Ella (58)

Fysiotherapeute

Ella van den Hoek-Robben (58)

Fysiotherapeute

‘Bewegen houdt een mens jong, ik ben blij dat ik anderen daarin kan ondersteunen’

Ella van den Hoek-Robben zet zich als fysiotherapeut in voor patiënten met dementie. Tevens geeft ze les aan fitnessgroepen. Ze staat altijd klaar voor een ander.

Ellen (41)

Oprichtster 'No Guts No Glory'

Ellen Gerritsen (41)

Oprichtster 'No Guts No Glory'

‘Ik vind dat iedereen een behandeling moet kunnen krijgen, ook al is er geen geld’

Ellen Gerritsen richtte de stichting No Guts No Glory op om geld in te zamelen voor haar broer Sander, die aan kanker leed. Hij is inmiddels overleden, maar nog steeds zamelt Ellen geld in voor behandelingen tegen kanker, die nog niet vergoed worden door zorgverzekeraars.

Ga voor meer informatie naar www.stichtingngng.nl

Ellie (52)

Televisiepersoonlijkheid

Ellie Lust (52)

Televisiepersoonlijkheid

‘Ik kan alles aan, zolang het maar goed gaat met de mensen van wie ik houd’

Ellie Lust was al bekend als de politiewoordvoerder bij 'Opsporing verzocht'. Met haar deelname aan 'Wie is de mol?' werd ze bekend bij nóg meer tv-kijkers en al snel was ze met Ellie op patrouille niet meer weg te denken van televisie. Nederland is fan en Ellie blijft onbewogen en gedisciplineerd. Typerend zijn haar rust, gortdroge opmerkingen en onverschrokkenheid.

Ga voor meer informatie naar www.ellielust.nl

Els (66)

Vrijwilligster

Els van dijk (66)

Vrijwilligster

‘Als je je inzet voor een ander, groei je als persoon’

Els van Dijk zet zich al dertien jaar in voor een hospice, was vrijwilligster in het bejaardentehuis en geniet van haar rol als oppasoma. Toen haar dochters Mariska en Jolanda nog op school zaten, was Els ook erg actief op school als overblijfmoeder. Ze deed en doet alles met liefde.

Esther (49)

Oprichtster 'Suffe Tutten'

Esther Caljouw (49)

Oprichtster 'Suffe Tutten'

‘Ik wil iedereen geluksmomentjes bezorgen’

Esther Caljouw is oprichtster van Suffe Tutten, een evenementenbureau dat leuke en gezellige workshops, lezingen en activiteiten organiseert. Van een stylingworkshop tot een boekenruil en van een bingo tot het verwisselen van een autoband. Inmiddels bestaan ze vijf jaar en samen met de hulp van een aantal vrijwilligers hebben ze al vele vrouwen samengebracht.

Ga voor meer informatie naar www.suffetutten.nl

Eveline (68)

Secretaresse en communicatieadviseur

Eveline Treels (68)

Secretaresse en communicatieadviseur

‘Als ik kan, wil ik helpen’

Eveline Treels maakt als secretaresse en communicatieadviseur deel uit van het team van fysiotherapeuten in Bunnik. Ze barst van de ideeën en is een zeer gedreven en goedlachse werknemer. Daarnaast geeft ze als vrijwilliger in samenwerking met Look Good Feel Better workshops op de afdeling oncologie in het UMC.

Ga voor meer informatie naar www.lookgoodfeelbetter.nl

Femmie (89)

Gepensioneerd

Femmie van Mourik-van Rooijen (89)

Gepensioneerd

‘Ik wil eenzaamheid bespreekbaar maken’

Femmie van Mourik-van Rooijen vertelde in september vorig jaar in Margriet over eenzaamheid. Zij zag iedereen om haar heen wegvallen en is daarom bijna altijd alleen. Naar buiten gaan werd ook lastig, omdat haar benen niet meer zo goed meewerkten. Haar wereld is wel klein geworden, maar zeuren doet ze niet.

Fien (27)

Radiopresentatrice

Fien Vermeulen (27)

Radiopresentatrice

‘Mijn droom verloor ik nooit uit het oog’

Fien Vermeulen is bekend als radiopresentatrice bij Q-music. Toen ze tijdens haar studies lymfeklierkanker kreeg werd haar wereld overhoopgegooid, maar haar droom – een baan in de media – verloor ze nooit uit het oog. Ze solliciteerde zonder ervaring op haar eerste baan in die wereld. Die kreeg ze en zo begon haar carrièretrein te denderen. In haar vrije tijd zet ze zich in als vriend van KWF Kankerbestrijding. Voor dit goede doel houdt ze zich bezig met de psychosociale zorg tijdens en na kanker.

Ga voor meer informatie naar www.kwf.nl


Gerdi (67)

Politica

Gerdi Verbeet (67)

Politica

‘Ik geloof in emancipatie van mensen via het onderwijs’

Ze was juf, politica, Kamervoorzitter en presentator. Nu is ze onder andere voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Gerdi Verbeet kan slecht tegen stilzitten. Nog steeds weet ze met haar rustige en duidelijke manier van discussiëren de nuance in maatschappelijke discussies te brengen.

Ga voor meer informatie naar www.4en5mei.nl

Goedele (55)

Seksuologe

Goedele Liekens (55)

Seksuologe

‘Vrouwen moeten meer opkomen voor hun seksuele genot. Vraag wat je nodig hebt’

Goedele Liekens is seksuologe, presentatrice, schrijfster, tv-persoonlijkheid én ambassadrice bij de VN. Haar hamvraag: hoe leren we goed te vragen en te laten zien wat we willen op het gebied van seks? Onvermoeibaar zet ze zich in voor een goede seksuele voorlichting, voor alle vrouwen ter wereld.

Ga voor meer informatie naar www.goedele.be

Habiba (53)

Mantelzorgconsulent

Habiba Chrifi-Hammoudi (53)

Mantelzorgconsulent

‘Ik help graag overbelaste mantelzorgers met een migratieachtergrond die geen sociaal netwerk hebben’

Samen een nieuwe taal leren en ook nog mooie dingen maken. Dat moet werken, dacht Habiba Chrifi-Hammoudi op haar zestiende. Hoewel ze toen zelf ook nog maar vijf jaar in Nederland woonde, wist ze met haar taal- en naaicursussen Marokkaanse vrouwen te helpen. Inmiddels zet Habiba zich met hart en ziel in voor met name mantelzorgers met een migratieachtergrond.

Ga voor meer informatie naar
www.u-centraal.nl/mantelzorg

Henny (65)

Vrijwilligster

Henny Limpens (65)

Vrijwilligster

‘Met veel geduld en aandacht kan ieder kind verder komen’

Henny Limpens is een bekende bij haar in het dorp, vooral voor de kinderen. Ze organiseert elk jaar de Sinterklaasintocht en voor de groepen 7 het verkeersexamen. Ook helpt ze kinderen met taal en rekenen. Zo hielp ze een jongen met dyslexie en een leerstoornis. Dankzij haar hulp is hij nu geslaagd voor dierenverzorger.

Imke (61)

Moeder

Imke Nugter (61)

Moeder

‘Ik heb geknokt voor mijn zieke kinderen’

De drie kinderen van Imke Nugter kampen allemaal met gezondheidsproblemen; de oudste twee hebben een spierziekte en de jongste is meervoudig gehandicapt. Haar inzet voor haar kinderen is altijd groot gebleven; de oudste kinderen zijn beiden universitair afgestudeerd, iets wat bijna onmogelijk is voor mensen met de levensverwachting van achttien jaar. Door zichzelf weg te cijferen, heeft ze haar gezin het beste kunnen bieden.

Ga voor meer informatie naar
www.lourdesactiealkmaar.nl

Iris (31)

Pianiste

Iris Hond (31)

Pianiste

‘Muziek is als thuiskomen voor mij, dat wil ik andere mensen met mijn muziek ook laten voelen’

Iris Hond kwam op jonge leeftijd bij een gastgezin in Den Haag om aan het Conservatorium piano te kunnen studeren. Ze werd er misbruikt, verzweeg dat voor haar ouders en liep weg. Een korte periode leefde ze op straat, tussen de daklozen. Nu speelt ze de sterren van de hemel. Oók op plekken waar je klassieke muziek niet zo snel verwacht, zoals in opvangcentra en gevangenissen.

Ga voor meer informatie naar www.musicforshelter.nl


Iris (32)

programmamaker

Iris van Lunenburg (32)

programmamaker

‘Ik hoop dat mensen minder in stereotypes gaan denken’

Ook al krijgt ze opmerkingen van vreemden, voor Iris van Lunenburg is het heel normaal dat ze op witte mannen valt. Voor haar de reden om uit te zoeken hoe dat zit in haar televisieprogramma Iris onderzoekt. Vanaf 8 november, op NPO3. Daarnaast is ze ambassadeur van het Rode Kruis, Prinses Margriet Fonds én columnist voor Metro en Glamour.

Ga voor meer informatie naar www.voorkomderamp.rodekruis.nl

Janneke (49)

Cardioloog

Janneke Wittekoek (49)

Cardioloog

‘Ik vind het belangrijk dat het vrouwenhart meer aandacht krijgt’

Het is haar missie het vrouwenhart op de kaart te zetten. Cardioloog dr. Janneke Wittekoek onderzoekt, schrijft en vertelt (in het theater) over de verschillen tussen mannen en vrouwen, die van groot belang kunnen zijn in de diagnosestelling van hartproblemen. Omdat het veld van vrouwencardiologie niet regulier is, komt Janneke soms met haar hoofd boven het maaiveld uit. Desondanks gaat ze door tot ze haar doel heeft bereikt.

Ga voor meer informatie naar www.heartlife.nl

Jetty (67)

Theatermaakster

Jetty Mathurin (67)

Theatermaakster

‘Het beste cadeau dat je iemand kunt geven is een brasa’

Ooit kwam Jetty Mathurin als onderwijzeres uit Suriname naar Nederland om hier logopedie te studeren. En daar bleef het niet bij, want na haar veertigste maakte ze een carrièreswitch en werd ze de eerste zwarte vrouwelijke cabaretier die de grote theaterzalen van Nederland jarenlang vol wist te krijgen. Met Stichting Jetty Mathurin en Stichting Taante Bemoeit hielp ze mensen in Suriname en Nederland. En ze gaat onvermoeibaar verder, met de webserie Kinship, over het leven als oma, moeder en vrouw.

Ga voor meer informatie naar www.jettymathurin.nl

Jolanda (52)

Oprichtster 'Muzikale Zonnestralen'

Jolanda van den Berghe (52)

Oprichtster 'Muzikale Zonnestralen'

‘Met muziek én aandacht laat ik mensen met dementie voelen dat ze ertoe doen’

Jolanda van den Berghe laat met haar Muzikale Zonnestralen gezichten stralen van bewoners in zorgcentra. Met aanstekelijk enthousiasme weet ze de juiste snaar te raken bij het publiek. Haar missie? De wereld om haar heen mooier maken.

Ga voor meer informatie naar www.muzikalezonnestralen.nl

Jos (57)

Lerares

Jos Kooijman (57)

Lerares

‘Door samen te bewegen doorbreek je de eenzaamheid’

Jos Kooijman vindt het heel normaal dat ze, net als andere vrouwen van haar leeftijd, veel dingen tegelijk doet. Ze geeft les aan ouderen en prikkelt hen om meer te bewegen. Het houdt je fit en gezond, zo doorbreek je de eenzaamheid. Voor Jos geldt dat je niet bang moet zijn om je passie te volgen.

Ga voor meer informatie naar www.vmlnederland.nl

Khadija (58)

Tweede Kamervoorzitter

Khadija Arib (58)

Tweede Kamervoorzitter

‘Het zit in mijn karakter om er altijd iets van te maken. Ik ben grootgebracht door sterke vrouwen!’

Toen ze op haar vijftiende uit Marokko naar Nederland kwam, liet Khadija Arib haar koffer onuitgepakt bij de deur staan, klaar om terug te gaan. Maar ze bleef, rondde drie studies af, werd politiek actief en is nu alweer een hele tijd onze Tweede Kamervoorzitter.

Volg Khadija Arib op Twitter

Klaske (50)

Oprichtster 'STOPhersentumoren'

Klaske Hofstee (50)

Oprichtster 'STOPhersentumoren'

‘Toen mijn man een hersentumor kreeg, ben ik geld voor onderzoek gaan inzamelen’

De man van Klaske Hofstee heeft hersentumoren. Zij is zijn mantelzorger. Ze richtte daarom een stichting op, STOPhersentumoren en heeft inmiddels
vele onderzoeken naar hersentumoren kunnen financieren en resultaten geboekt. De behandeling is hierdoor meer gepersonaliseerd en geeft hoop op een
betere toekomst voor de patiënten.

Ga voor meer informatie naar www.stophersentumoren.nl

Lara (46)

Radiomaker

Lara Rense (46)

Radiomaker

‘Wees niet bescheiden over je kwaliteiten en doe de kleine dingen groots’

Haar gezicht zal veel mensen niet meteen iets zeggen, haar stem des te meer: radiomaker Lara Rense presenteert elke werkdag in de namiddag Nieuws en Co. Alert, scherp en met een lach. Ze is voor niets of niemand bang en weet de mensen in haar programma op een eerlijke en respectvolle manier ook even terecht te wijzen.

Lara (47)

Directrice 'Exodus'

Lara van der Well (47)

Directrice 'Exodus'

‘Ex-gedetineerden krijgen vaak maar één nieuwe kans en ik help hen daarbij’

De missie van Lara van der Well en haar stichting Exodus is ex-gedetineerden helpen om te re-integreren. Lara zet zich volledig in; van het bieden van een luisterend oor tot het openen van deuren die anders gesloten zouden blijven. Zodra je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor een ander zijn.

Ga voor meer informatie naar www.exoduszuidholland.nl

Laurentien (52)

social entrepreneur

Laurentien van Oranje (52)

social entrepreneur

‘Ik wil samen met anderen tot oplossingen komen die echt werken voor mensen’

Laurentien van Oranje richtte de Stichting Lezen & Schrijven op om in Nederland en daarbuiten laaggeletterdheid terug te dringen. Om de dialoog tussen kinderen en volwassenen te bevorderen richtte zij Missing Chapter Foundation op, én ze schreef diverse boeken, onder andere het boek ‘Nog Lang en gelukkig, voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn’. Laurentien van Oranje zet zich in voor thema’s die naar het hart van de samenleving gaan.

Ga voor meer informatie naar www.missingchapter.org

Lidy (58)

Oprichtster 'Travocs'

Lidy van der Voort (58)

Oprichtster 'Travocs'

‘Als iemand zegt dat ik iets niet kan, laat ik zien dat waar een wil is, ook een weg is’

Werken in een mannenwereld, daar draait Lidy van der Voort haar hand niet voor om. Ze staat haar mannetje als zakenvrouw, ze geeft les in het omgaan met gevaarlijke stoffen aan mannen in de afvalbranche, ziekenhuizen, bedrijven en defensie. Ze is zelfs een eigen opleidingsinstituut begonnen.

Ga voor meer informatie naar
www.stichtingwijvoorjou.nl

Liesbeth (50)

Co-piloot 'clean2antartica'

Liesbeth ter Velde (50)

Co-piloot 'clean2antartica'

‘Ik had nooit gedacht dat niets meer weggooien tot zo’n avontuur zou leiden’

Liesbeth ter Velde gaat naar de zuidpool in een auto die is gemaakt van afvalplastic en rijdt op zonne-energie. Het doel? Laten zien dat je plastic prima kunt hergebruiken. Vorig jaar begon Liesbeth, met haar man Edwin en hun drie kinderen plastic uit het huis te bannen en duurzamer te leven. Zo ging na de droger, surfplanken en allerlei andere overbodige spullen ook de boodschappenauto de deur uit. En nu is het dus tijd voor de volgende uitdaging: de zuidpool.

Ga voor meer informatie naar www.clean2antartica.nl

Lilianne (56)

Oprichtster 'She Decides'

Lilianne Ploumen (56)

Oprichtster 'She Decides'

‘Niks lost zich vanzelf op. Het is een kwestie van praten, overleggen, luisteren’

De Amerikaanse president Trump stopte de financiering van organisaties die zwangere vrouwen in het buitenland helpen bij abortus. Lilianne Ploumen, toen nog minister voor Ontwikkelingssamenwerking, reageerde razendsnel met het steunfonds She Decides. Vorig jaar kwam er bijna 450 miljoen euro binnen voor seksuele voorlichting en veilige abortus in ontwikkelingslanden.

Ga voor meer informatie naar www.shedecides.nl

Liny (59)

Oprichtster 'Prótesis de mama'

Liny van der Heijden (59)

Oprichtster 'Prótesis de mama'

‘Ik geef vrouwen in Cuba na borstkanker weer hun eigenwaarde en trots terug’

Door de inzet, daadkracht en liefde van Liny van der Heijden kunnen duizenden vrouwen per jaar zich weer volledig vrouw voelen; haar stichting zamelt borstprothesen in voor vrouwen met borstkanker in Cuba. En wat ooit begon als een klein initiatief is uitgegroeid tot een omvangrijke en professionele stichting.

Ga voor meer informatie naar www.protesisdemama.nl

Lucia (50)

Professioneel (kick)bokser

Lucia Rijker (50)

Professioneel (kick)bokser

‘Mijn missie is mensen te openen en met hun hart te verbinden’

Een kind met een zware jeugd, die haar frustratie van zich afsloeg, professioneel (kick)bokster met meerdere wereldtitels op zak, filmster in Hollywoodkrakers en overtuigd boeddhist. Met al die wijsheid en levenservaring op zak probeerde Lucia Rijker jongeren zonder schooldiploma een tweede kans te geven, in het tv-programma 'Dream school'. Als spreker motiveert ze mensen op een energieke, creatieve en spirituele wijze.

Ga voor meer informatie naar www.luciarijker.net


Madelein (29)

Schrijfster

Madelein Kerseboom (29)

Schrijfster

‘Ondanks mijn ziekte ga ik niet bij de pakken neerzitten’

Door de ziekte van Ménière kon Madelein Kerseboom haar pabo-opleiding niet afmaken. Van de ene dag op de andere zat ze thuis en stond haar wereld op zijn kop. Ook letterlijk, door de duizeligheid. Madelein zat niet bij de pakken neer. Voor de klas staan is geen optie meer, maar op goede dagen jaagt ze haar droom na. Met succes: onlangs verscheen haar eerste roman.

Ga voor meer informatie naar www.bol.com

Marian (75)

Vrijwilligster

Marian Oosterbaan (75)

Vrijwilligster

‘Ik wil weeskinderen in Sri Lanka een warm thuis bieden’

Marian Oosterbaan zamelt sinds de tsunami in 2004 op allerlei manieren geld in om twee keer per jaar naar Sri Lanka te gaan om daar als vrijwilligster haar handen uit de mouwen te steken voor een weeshuis. Zij en de andere vrijwilligers willen de kinderen niet alleen de beste opvang bieden, maar ze willen er ook voor zorgen dat zij straks, als ze volwassen zijn en het weeshuis verlaten, op eigen benen kunnen staan.

Ga voor meer informatie naar www.weeshuissrilanka.nl

Marieke (56)

Oprichtster 'Angels4Angels'

Marieke Bunnik (56)

Oprichtster 'Angels4Angels'

‘Mijn werk is mijn leven en mijn passie'

Marieke Bunnik is de drijvende kracht achter Angels4Angels. Ze heeft jaren gewoond en gewerkt in zuidelijk Afrika. Daar is ze samen met kansarme moeders uit krottenwijken bescherm- en geluksengeltjes gaan maken. In Nederland verkoopt ze deze engeltjes en van deze opbrengst doet ze elk jaar een nieuw project in de krottenwijk.

Ga voor meer informatie naar www.angels4angels.nl

Marsha (47)

Oprichtster 'Villa Pinedo'

Marsha Pinedo (47)

Oprichtster 'Villa Pinedo'

‘We vergeten weleens de impact die een scheiding op kinderen heeft’

Een plek creëren waar de kinderen van gescheiden ouders de experts zijn en elkaar kunnen helpen, daar was het Marsha Pinedo om te doen toen ze Villa Pinedo opstartte. Met heel veel liefde, zorg en ondanks een lange weg vol obstakels is het haar gelukt. Marsha zorgt ervoor dat gescheiden volwassenen zich bewust worden van wat er in het hoofd en hart van hun kinderen omgaat. Inmiddels weten veel kinderen én ouders de weg naar het platform te vinden.

Ga voor meer informatie naar www.villapinedo.nl

May (19)

Actrice

May Hollerman (19)

Actrice

‘Het is oké om voor jezelf te kiezen en vaker nee te zeggen’

May Hollerman is als actrice dagelijks te zien in de serie Brugklas. Daarnaast is ze ook te zien in haar eerste bioscoopfilm Elvy’s wereld so Ibiza! Ook speelt May een rol in de campagne van NPO Zapp tegen het pesten.

Melanie (37)

Oprichtster 'Campagneteam Huntington'

Melanie Kroezen (37)

Oprichtster 'Campagneteam Huntington'

‘Ook ik zal de Ziekte van Huntington krijgen. Maar er is hoop op genezing en daarom wil ik geld ophalen voor onderzoek’

Voor stichting Campagneteam Huntington heeft Melanie Kroezen als voorzitter en medeoprichter samen met vele vrijwilligers in twee jaar tijd al ruim 2,3 miljoen euro opgehaald. Het gedoneerde geld gaat naar de onderzoeken naar de erfelijke ziekte van Huntington. Melanie is een voorbeeld, en helaas ook een gendraagster. Als er geen medicijn komt, zal ze over een aantal jaar lichamelijk en geestelijk aftakelen. Daarom wil ze graag vóór die tijd het doel van vier miljoen euro halen.

Ga voor meer informatie naar www.campagneteamhuntington.nl

Monique (50)

Oprichtster 'De Grootste Gehaakte Deken'

Monique van der Hoek (50)

Oprichtster 'De Grootste Gehaakte Deken'

‘Door samen een deken te haken wil ik mensen verbinden’

Hoe verbind je mensen met elkaar? Met een deken, dat moet Monique van der Hoek hebben gedacht toen ze samen met een compagnon het project De Grootste Gehaakte Deken bedacht. Ze hebben mensen gevraagd om kleine stukken te haken, waar vervolgens één deken van werd gemaakt. De gedachte is dat je door samen te werken tot iets groots in staat bent. Het project is met succes afgerond; totaal werden er 10.841 dekens gemaakt met een oppervlakte van bijna 2.600 vierkante meter. De dekens zelf worden geschonken aan goede doelen.

Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/samenhaken

Nagla (48)

Fietslesdocente

Nagla Elsayed (48)

Fietslesdocente

‘Vrouwen kunnen pas goed integreren als ze ook leren fietsen. Ik help ze daarbij’

Toen ze nog in Egypte woonde, was fietsen voor Nagla Elsayed te moeilijk. Met haar vader oefende ze voor hun huis in Egypte, maar zonder succes. Pas toen ze achttien jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, overwon ze haar angst. Nu geeft ze zelf les aan buurtbewoners en nieuwkomers, vrouwen die net als zij naar Nederland zijn gekomen. “Eerst een taal leren en dan leren fietsen.”

Ga voor meer informatie naar www.boostamsterdam.nl

Nannie (68)

Directrice

Nannie Wiegman (68)

Directrice

‘Ik wil de geschiedenis van de verpleegkunde behouden’

De missie van het Florence Nightingale Instituut, waar Nannie Wiegman directeur van is, is de geschiedenis van de verpleegkunde onder de aandacht brengen. Nannie is zelf verpleegkundige (niet praktiserend) en historica en zet zich met hart en ziel in voor dit instituut, wat haar een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opleverde.

Ga voor meer informatie naar www.fni.nl

Natasja (53)

Presentatrice

Natasja Froger (53)

Presentatrice

‘Vrijwilligerswerk doe je vanuit je hart’

Naast haar werk als presentatrice zet Natasja Froger zich hard in voor de samenleving, onder andere voor stichting Het Vergeten Kind. Ook specifieke problemen als armoede zet zij op de kaart. Dat is niet onopgemerkt gebleven en in 2016 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijzondere verdiensten voor de maatschappij. Voor Natasja is nietsdoen geen optie. Ze hoopt dat anderen zich ook als vrijwilliger zullen inzetten, al is het maar een uur per week.

Ga voor meer informatie naar www.hetvergetenkind.nl

Nel (80)

Gepensioneerd

Nel van Rijswijk (80)

Gepensioneerd

‘Ik wil altijd nieuwe dingen blijven proberen’

Nel van Rijswijk is zo’n vrouw die er 10 jaar jonger uitziet dan ze daadwerkelijk is. Dat komt omdat ze niet achter de geraniums zit, maar een druk sociaal leven heeft en druk is met haar hobby’s. Al vanaf haar tiende speelt ze accordeon en ze zingt ook al een aantal jaar in twee koren.

Nienke (32)

Oprichtster 'Jong Burn-out'

Nienke Thurlings (32)

Oprichtster 'Jong Burn-out'

‘Doordat ik zelf een burn-out had, kan ik anderen helpen’

Waar kun je heen als je een millennial bent met een burn-out? Nienke Thurlings had behoefte aan zo’n plek toen ze in 2011 een zware burn-out had. Ze zette ze de website Jong Burn-out op om haar kennis en ervaring over overspannenheid en burn-out te delen. Ze schreef een boek en geeft nu lezingen en workshops aan jongeren zodat zij hun weg terug kunnen vinden in de maatschappij.

Ga voor meer informatie naar www.jongburnout.nl

Nikki (31)

Oprichtster 'Twee potten, Drie poten'

Nikki Bosch (31)

Oprichtster 'Twee potten, Drie poten'

‘Met humor probeer ik het positieve van kanker te laten zien’

Het Youtube-kanaal 'Twee potten, drie poten' is opgezet door Nikki Bosch en haar vriendin Daisy. Ze begonnen ermee toen Daisy haar been moest laten amputeren vanwege tumoren. Uiteindelijk bleek dat Daisy ook in haar longen tumoren had en niet lang meer te leven had. Ze is onlangs overleden, maar Nikki zet hun kanaal voort. Veel mensen halen hier hun kracht en hoop uit.

Volg Nikki op Instagram

Patty (48)

Oprichtster 'Bo Minnee'

Patty Minnée (48)

Oprichtster 'Bo Minnee'

‘Mijn dochter krijg ik er niet mee terug, maar ik kan wel veel andere gezinnen helpen’

Patty Minnées dochter Bo overleed op twaalfjarige leeftijd aan een hersentumor. Voor Patty was het niet meer dan logisch om voor haar eigen dochter een stichting op te zetten die arme gezinnen met een ernstig ziek kind ondersteunt. Van het organiseren van leuke uitjes tot de aanschaf van een pruik, Patty weet het met haar inzet waar te maken.

Ga voor meer informatie naar
www.stichtingbominnee.nl

Pia (63)

Tweede kamerlid

Pia Dijkstra (63)

Tweede kamerlid

‘Als ik ergens in geloof, laat ik niet meer los’

Ze was televisiemaker en journalist, en sinds 2010 is Pia Dijkstra Tweede Kamerlid voor D66. Of je het nu met haar eens bent of niet, met haar doorzettingsvermogen heeft ze veel voor elkaar gekregen, onder andere de doorvoering van de donorwet. Waar anderen de moed opgeven, gaat zij door.

Volg Pia Dijkstra op Twitter

Rafia (48)

Oprichtster 'Home Empowerment'

Rafia Aallouch (48)

Oprichtster 'Home Empowerment'

‘Vrouwen die door niemand anders worden gezien, wil ik helpen’

Een vrouw met een riskante missie, dat is Rafia Aallouch. Ze helpt vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld. Vrouwen die van de radar zijn verdwenen en door niemand worden gezien. Voor hen is ze dag en nacht bereikbaar en ze helpt hen waar ze kan.

Ga voor meer informatie naar www.homeempowerment.nl

Regina (52)

Oprichtster 'Rescue Baby Gambia'

Regina Bouwman (52)

Oprichtster 'Rescue Baby Gambia'

‘Zorg geven aan mensen die het nodig hebben, waar dan ook. Dat is wat ik wil’

Bijna zes jaar geleden zette Regina Bouwman de stichting Rescue Baby Gambia op, waarbij ze in een van de armste delen van Gambia moeder en kind ondersteunt en helpt. Een veilige en hygiënische begeleiding rondom zwangerschap en bevalling is erg belangrijk, waarbij haar stichting al vele stappen in de goede richting heeft gezet om een betere zorg voor moeder en kind te realiseren.

Ga voor meer informatie naar www.rescuebabygambia.nl

Rentia (74)

Oprichtster 'Kenya Project'

Rentia Krijnen (74)

Oprichtster 'Kenya Project'

‘Het is mooi als weduwen elkaar helpen’

Omdat Rentia Krijnen zelf weduwe was geworden besloot ze de weduwen in Kenia te helpen om zelfstandig te worden én te blijven door middel van eigen en coöperatieve bedrijfjes. Sinds de oprichting van haar stichting heeft ze ruim 1.600 vrouwen kunnen helpen bij het krijgen van een beter leven en toekomstperspectief. Twee jaar geleden heeft ze haar werk overgedragen aan vrijwilligers om een boek te maken over haar 28 jaar aan projectervaringen, dat in augustus werd gepresenteerd.

Ga voor meer informatie naar www.kenyaproject.nl

Riet (79)

Gepensioneerd

Riet Melissant (79)

Gepensioneerd

‘Ik vind het belangrijk om altijd positief te blijven'

Een gemakkelijk leven heeft Riet Melissant niet gehad, op jonge leeftijd moest ze vluchten voor de watersnoodramp. Ze heeft nooit geklaagd en is erg bescheiden. Maar wordt vooral door haar omgeving geroemd, omdat ze al het leed dat ze heeft gedragen, heeft weten om te zetten in positiviteit.

Ruba (25)

Online influencer

Ruba Zai (25)

Online influencer

‘Ik wil voor iedereen een inspiratiebron zijn, niet alleen voor moslimmeiden'

Ruba Zai begon met filmpjes op YouTube waarin ze haar kijkers liet zien hoe hoofddoeken kunnen worden gedragen. Inmiddels is ze een rolmodel voor velen; als fashionista met een hidjab toont ze ons het gezicht van de islam. Ruba wil zich ook inzetten voor de gelijkheid en acceptatie van alle vrouwen.

Volg Ruba Zai op Instagram


Sanne (44)

Columniste

Sanne Kloosterboer (44)

Columniste

‘Misschien is het leven wel twee stappen vooruit en één terug’

In Margriet schrijft ze openhartig, met een lach en een traan, over haar zwaar gehandicapte dochter Yaël en de impact die zij heeft op haar leven. Sanne Kloosterboer weet als geen ander te verwoorden hoe zwaar, maar ook hoe mooi het leven is met een tiener die verstandelijk niet veel ouder is dan twee. Door altijd eerlijk te zijn en ook de moeilijke kanten te laten zien, voelen alle vrouwen die ook (mantel)zorgen zich gesteund.

Saskia (54)

Schrijfster

Saskia Freichmann-Wijsbeek (54)

Schrijfster

‘Een liefdeloze jeugd kun je overwinnen’

Saskia Freichmann-Wijsbeek groeide op in een liefdeloos gezin. Haar ervaringen en de zoektocht naar liefde en erkenning schreef ze op in een autobiografie. Door haar vechtersmentaliteit heeft ze al veel vrouwen kunnen helpen.

Ga voor meer informatie naar www.ondankbaarloeder.nl

Shary-An (26)

Zangeres

Shary-An Nivillac (26)

Zangeres

‘Ik wil anderen graag meegeven om ook trots op zichzelf te zijn’

Sommigen kennen haar misschien nog wel van The Voice of Holland, waar ze net de finale niet haalde. Dat weerhield haar er niet van om verder te gaan met haar grote liefde: mooie muziek maken. En met succes. Maar daar blijft het niet bij: Shary-An Nivillac is het nieuwe gezicht voor biculturele LHBTI-jongeren in Nederland. Ze zet zich met hart en ziel in voor meer zichtbaarheid en emancipatie.

Ga voor meer informatie naar www.shary-an.nl

Sunita (49)

Ervarings- en lifecoach

Sunita Chote (49)

Ervarings- en lifecoach

‘Ik help Hindoestaanse vrouwen met een depressie omdat ik ze goed begrijp’

Lezeres Sunita Chote sprak vorig jaar openlijk in Margriet over haar depressie en wat die met haar relatie deed. Heel dapper, zeker omdat het in de Hindoestaanse cultuur niet gewoon is om daarover te praten. Nu zet ze als ervarings- en lifecoach haar levenservaringen in om anderen te helpen bij zelfredzaamheid.

Ga voor meer informatie naar www.peerscoaching.nl

Tamara (45)

Professionele coach

Tamara Willemse (45)

Professionele coach

‘Ik vind het belangrijk juristen te helpen hun plezier in hun werk terug te vinden’

Tamara Willemse zet haar kennis en ervaring in om te voorkomen dat juristen uitvallen door werkstress of een burn-out. Ze begeleidt hen, zodat ze de regie over hun eigen leven kunnen terugnemen en weer met plezier vanuit hun talent hun vak kunnen uitoefenen. Juristen zijn vaak heel ambitieus en perfectionistisch en willen graag alle ballen in de lucht houden. Soms vergeten ze daarin zichzelf en lopen ze vast in hun werk. Ervoor zorgen dat dat wordt voorkomen, is van belang.

Ga voor meer informatie naar www.meesterlijkcontact.nl

Vanessa (40)

Oprichtster 'Stem zonder Gezicht'

Vanessa Umboh (40)

Oprichtster 'Stem zonder Gezicht'

'Dat er kinderen in Nederland zijn die met honger door het leven gaan, dat kan echt niet!'

Armoede onder kinderen is nog steeds een probleem in Nederland. Vanessa Umboh vormt een stem voor alle kinderen die bijvoorbeeld zonder ontbijt naar school gaan. Hiervoor heeft ze Stem zonder Gezicht opgericht. Zij geloven in de kracht van de gemeenschap, waarbij ze de samenleving oproepen om samen verantwoordelijkheid te nemen.

Ga voor meer informatie naar www.stemzondergezicht.nl

Vera (26)

Youtuber

Vera Camilla (26)

Youtuber

‘Iedere vrouw is mooi en evenveel waard, hoe ze er ook uitziet’

Een positief beeld krijgen over jezelf, dat is wat Vera Camilla met #bodypositivity wil meegeven. Via haar video’s op YouTube en foto’s op Instagram maakt ze zich er sterk voor dat je je lichaam kunt leren accepteren zoals het is. Oók als je geen modellenlichaam hebt. Met onder andere kleding- en make-uptips probeert ze haar volgers duidelijk te maken dat je tevreden met jezelf mag zijn, dat je mag genieten van het leven en dat je je niet laat tegenhouden door wat anderen over je denken.

Ga voor meer informatie naar www.veracamilla.nl of volg Vera op Youtube

Wanda (59)

Longarts

Wanda de Kanter (59)

Longarts

‘Zolang ik leef, wil ik een bijdrage leveren aan het uitbannen van sigaretten’

Wanda de Kanter is longarts in het Antoni van Leeuwenhoek, met een duidelijk doel voor ogen: strijden tegen de tabaksindustrie. Want, zegt ze: “Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt in onze samenleving, is 87% van alle longkanker te voorkomen.”

Ga voor meer informatie naar www.wandadekanter.nl

Wendela (49)

Schrijfster

Wendela van Liere (49)

Schrijfster

‘Het hoeft niet allemaal perfect te zijn om alles op rolletjes te laten lopen’

Als alleenstaande en fulltime werkende moeder van vier kinderen en startte Wendela van Liere haar blog. Ook schreef een boek over het jongleren tussen onder andere sociaal zijn, daten, kinderen en vrijwilligerswerk. Ze ziet schrijven als een mooi medium om je eigen chaos te structureren.

Ga voor meer informatie naar www.horenzienenbloggen.nl

Ypie (35)

Verpleegkundige

Ypie Oosterman (35)

Verpleegkundige

‘Ook iemand met dementie moet toch fijn kunnen wonen, net als thuis?’

Ypie Oosterman en haar tweelingzus Ellie zetten zich samen met hun ouders in voor mensen met dementie in Friesland. In hun woonzorgvoorziening staat het zorgen voor mensen centraal. Ypie en Ellie laten zien dat het ook anders kan; er wordt goed en gezond gegeten. Ook komen de bewoners dagelijks buiten en worden er veel leuke activiteiten georganiseerd.

Ga voor meer informatie naar www.westersypen.nl

Yvon (54)

Mediator

Yvon Schedler (54)

Mediator

‘Door mijn voetreis naar Rome kreeg ik een nieuw gevoel van vrijheid en een andere kijk op het leven’

Yvon Schedler heeft een flinke stap gemaakt, letterlijk en figuurlijk. Ze is in haar eentje van Maastricht naar Rome gelopen, om afstand te nemen van onder andere haar werk en haar relatie. Naast de stilte van het alleen zijn, de natuur en prachtige ontmoetingen, heeft ze ook veel tegenslagen gehad; hitte, kou, vermoeidheid en blessures. Dit gaf haar kracht en zorgde voor een transformatie. Haar geloof in haar relatie en haarzelf heeft ze opnieuw gevonden.

Ga voor meer informatie naar www.yntact.nl

Zoey (25)

Model

Zoey Ivory (25)

Model

‘Je hoeft niet in het perfecte plaatje te passen. Jezelf zijn is altijd goed genoeg’

We kennen Zoey Ivory als Miss Nederland 2016 en als winnares van het programma Dance dance dance. Zoey kreeg maar liefst drie tienen van de jury. Ze gebruikt haar bekendheid om zich in te zetten als ambassadrice voor de Hartstichting.

Ga voor meer informatie naar www.hartstichting.nl