Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Wat doe je?’ ‘Iets wat ik op Lowlands al had willen doen…’ grijnst Tim en hij buigt naar voren

Rinke en Tim staan na hun botsing wat onhandig tegenover elkaar en even laten doet Tim iets waar Rinke eigenlijk al een tijdje naar verlangde.

Vorige week: Rinke geniet even van het studentenleven in Groningen, waar ze Tim letterlijk tegen het lijf loopt.

“Ik koop nieuwe voor je! Dit is helemaal mijn schuld, ik keek totaal niet uit,” zegt Tim. “Ohhhh je shirt is ook helemaal nat! Wacht ik pak even een doekje!”

Tim dept onhandig de gin tonic van haar shirt. Hij raakt haar aan. Er knettert iets op haar huid. Is het de drank of…? Rinke voelt kippenvel op de plekken van zijn aanraking en hoe haar wangen rood worden. Gelukkig is het goed donker in de club. Ze pakt snel het doekje over en loopt naar de toiletten. “Ben zo terug,” roept ze naar Tim.

Wat doe je?

Oké, Rinke… doe niet zo belachelijk, denkt ze terwijl ze zichzelf in de spiegel aankijkt. Het shirtje is compleet doorweekt met gin tonic. Met een beetje deppen gaat ze het niet redden. Even snel omspoelen met water dan maar. Snel trekt ze haar shirt uit. Wat maakt het uit, dit is een vrouwentoilet.

De deur klapt open. “NEEE! Sorry! Alweer!” klinkt het. Daar staat ze in haar knalroze bh in het felle licht van het toilet haar shirt uit te wringen in het piepkleine wasbakje. Het is Tim. Natuurlijk is het Tim. Lang leve de genderneutrale toiletten. Rinke schiet in de lach om de belachelijke situatie. Tim ook. Hij blijft ook gewoon staan. Bulderend van het lachen.

Ineens staat hij pal voor haar. Zijn handen pakken haar gezicht vast en voordat Rinke het beseft, geeft hij haar een lange, intense zoen. Verschrikt kijkt ze hem aan. “Wat doe je?”
“Iets wat ik op Lowlands al had willen doen…” grijnst Tim terug en hij buigt naar voren om haar nog een keer te zoenen.
“Neeeee… dit kan niet, dit mag niet,” sputtert Rinke nog. Maar tegelijkertijd weet ze dat dit is wat ze wil. Wat ze nu wil. En ze zoent hem hartstochtelijk terug.

Teleurstelling

“Rinke Mathilde Molenaar!” klinkt het streng. Mara staat in de deuropening van het toilet. “Waar ben jij mee bezig?” Haar boze blik verandert in verbazing als Tim zich omdraait. “Wat? Flamingoshirt? Hier?”

Rinke wurmt zich los uit de omhelzing van Tim en loopt naar haar vriendin. “Mara… ik…,” stamelt ze en ze zoekt naarstig naar woorden. Het lukt haar niet om de juiste te vinden. Ze weet hoe dit eruitziet. Ze weet hoe Mara hierover denkt. Hoe vaak hebben ze hier gesprekken over gevoerd. Als tienermeisjes spraken ze al met elkaar af: vreemdgaan dat doe je niet. Een beetje flirten mag, maar wat hier zojuist is gebeurd, dat kan echt niet. Ze ziet de teleurstelling in de ogen van haar vriendin. Alsof ze haar zojuist heeft bedrogen.

Dan zegt Mara iets wat ze totaal niet had verwacht.

“Rink.. kies je eigen geluk.” En ze draait zich om en loopt weg.

Volgende week: Rinke krijgt een preek van Mara te horen zodra ze thuis zijn.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden