Margriet logo
null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 10

‘Waarom doet hij dit altijd? Hij reageert zo ontzettend primair en kortzichtig’

De reactie van Wichard op de ontmoeting met Charly schiet Rinke volledig in het verkeerde keelgat.

Vorige week: Wichard komt onverwacht langs en lucht zijn hart.

“Pap, dit is Charly.”

Wichard staat op van de bank. Vol ongeloof staart hij naar Charly die hem onhandig de hand schudt. Haar vader pakt snel zijn jas en verontschuldigt zich voor zijn overhaaste vertrek. Bij de voordeur draait hij zich nog een keer om en kijkt Rinke aan. “Wat is dit nu weer voor een onzin? Dat is toch die jongen van het toneel? Rinke… waar begin je aan?” En dan stapt hij de deur uit.

Hij trekt wel weer bij...

“Oké… dit was misschien niet de meest handige kennismaking,” zegt Charly. “Moet jij niet achter je vader aan gaan? Volgens mij was hij niet al te vrolijk voor ik kwam, en daarna leek hij al helemaal van de kaart. Komt vast door mijn bont en blauwe gezicht van de valpartij? Hij denkt vast dat ik heb gevochten… En die gekke tijdelijke tanden?”

“Nee, ik laat hem maar even. Dat kun je het best doen. Hij trekt wel weer bij. Of niet. Maar ik ga me daar niet meer druk om maken. Hij is in staat elk mooi moment te verpesten. En wij hadden geloof ik een fijne avond samen in de planning.” Rinke zegt het zo resoluut tegen Charly dat hij niet anders kan dan instemmen. Maar in haar achterhoofd knaagt de reactie van haar vader. Waarom doet hij dit altijd? Hij reageert zo ontzettend primair en kortzichtig.

Meet the parents

“Kom jij maar hier zitten,” zegt Charly en terwijl Rinke op de bank gaat zitten gooit hij een dekentje over haar heen. “Ik annuleer het restaurant en we bestellen wel een pizza. Ik denk dat je dat voor nu fijner vindt.” Rinke sputtert in eerste instantie nog tegen. Ze had zo’n zin gehad om samen uit eten te gaan. Door al die lockdowns hebben ze nog nooit samen in een restaurant gezeten. Maar nu ze eenmaal onder het dekentje ligt, voelt ze een rust over zich heen komen. Ze hoeven ook nergens heen. Als ze maar samen zijn.

“Best een gek idee dat ik je vader nu heb ontmoet. Is het niet verstandig om hem even een berichtje te sturen?” vraagt Charly. Maar dat is wel het laatste waar Rinke zin in heeft. “Genoeg over hem nu. Ik wil veel liever lekker met jou op de bank liggen en lekker toepasselijk de foute film Meet The Parents kijken. Nu ik erover nadenk: mijn vader heeft wel wat weg van Robert De Niro in die film.” Ze lachen samen om de grap en later nog harder om de flauwe grappen in de film.

Berichtjes

Als Charly naar de keuken loopt om wat chips te pakken, kijkt Rinke op haar telefoon. Drie berichtjes. Van MamaJen. Van Mara. En van haar vader.
‘He lieverd, je vader is net thuisgekomen en heeft verteld wat er is gebeurd. Maak je geen zorgen. Dit komt ook weer goed. PS Ben heel blij voor je.’ Ze sluit af met een knipogende smiley en een smiley met hartjesogen.
‘Darling! Goed nieuws: ik heb een te gekke kamer gevonden. Ik blijf nog een nachtje in Groningen. Het is echt een superleuke stad! Morgen ben ik weer thuis!’
‘Rinke… het spijt me zo. Had niet zo moeten reageren. We praten snel. Kus van je vader.’

Volgende week: Mara is zo enthousiast over haar nieuwe huisgenoten dat Rinke lichte jaloezie voelt opkomen. Mara gaat door met haar leven...

Annemarie van Looijredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden