Margriet logo
Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Rinke voelt hoe de aanwezige collega’s opkijken van hun laptops. Het voelt allemaal zo dubbel

Rinke neemt het aanbod van Verhoeven aan, maar daar is niet iedereen zo blij mee.

Vorige week: Rinke barst in tranen uit na de preek van Mara.

“Rinke, kom binnen!”

Verhoeven staat op vanachter zijn bureau. “Je wilde me spreken. Ik neem aan over het aanbod. Vertel…”

Een kwartier later schudt Verhoeven haar ferm de hand. “Fijn om jou aan boord te hebben. Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking.” Het voelt alsof er een last van haar schouders valt. Deze horde heeft ze genomen. De keuze is gemaakt. Nu kan ze niet meer terug.

Dubbel

Anne-Claire staat haar al op te wachten. “En? Mag ik je al feliciteren?” En ze geeft haar spontaan drie zoenen. Rinke voelt hoe de aanwezige collega’s opkijken van hun laptops. Het voelt allemaal zo dubbel. Een aantal van hen is deze week al voor het laatst op de redactie aanwezig. Dick de Niet heeft zich niet meer gemeld. Moet ze hem iets laten weten voor hij via via erachter komt dat zij een baan aangeboden heeft gekregen? En heeft geaccepteerd?

Alsof Anne-Claire haar gedachten kan raden, begint ze over de bedompte sfeer. “Laten we het niet aan de grote bel hangen nog oké? Jij maakt gewoon je stage af en daarna zien we wel. Maar ik ben zo blij dat je blijft. Dit is goed. Voor jou. Voor ons. Trouwens... heb je nog iets van Marije gehoord? Ze zou je appen. Volgens mij wil ze iets met jou en je zoontje afspreken. Nu ja, laat maar weten als ik nog iets voor je kan doen.”

Rillingen

Marije. Rinke had het al een beetje naar de achtergrond verdrongen. Maar ze wist dat het verzoek vroeg of laat zou komen. Een ontmoeting met Jeppe en de kinderen van haar en haar ex Kasper Kraayenborgh. De rillingen lopen Rinke meteen over haar rug. Niet te lang bij stilstaan nu. Ze moet twee artikelen schrijven die deze vandaag echt af moeten.

Terwijl ze geconcentreerd het interview uitwerkt, voelt ze haar telefoon trillen. Drie berichtjes. Een van Mara. Een van Charly. En een van Dick de Niet.

‘Heb je Charly al gesproken?’

‘He lieffie! Je bent druk nu zeker. Ik houd het kort. Gaan jij en Jeppe mee naar de intocht van Sinterklaas? Er ligt een heel leuk cadeautje voor jullie beiden te wachten. Tenminste als jullie braaf zijn geweest…’

Rinkes maag krimpt ineen.

En dan het berichtje van Dick.

‘Rotwijf! Wat een valse actie! Dit had ik van jou niet verwacht.’

Volgende week: Rinke spreekt met Charly af.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden