header Rinke juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 15

Rinke: ‘Het voelt alsof een hoofdstuk wordt gesloten, nu jij vertrekt, Mara’

Rinke helpt Mara met het inpakken van de laatste spullen en zwaait haar uit. En dan is het huis leeg. Even moet Rinke zich herpakken, maar dan geniet ze van haar vrije uurtje.

Vorige week: Rinke bekijkt de inhoud van een doos met persoonlijke spullen van haar moeder

“Zo, alles is ingepakt. Ik ben klaar voor de grote overtocht naar Groningen,” roept Mara naar boven. Jeppe is bij Mama Jen vanmiddag zodat Rinke haar vriendin kon helpen met het inpakken van de laatste spullen. Wat zal het leeg zijn in huis zonder haar. Natuurlijk zijn de Jacobians er aan de andere kant van de muur. Maar toch. Sinds de geboorte van Jeppe heeft ze er geen moment alleen voor gestaan. Mara is altijd bij haar geweest.

“He, niet gaan huilen nu he? Dat had je beloofd.”

Mara slaat een arm om haar heen. Rinke probeert zich te vermannen, maar vreemd genoeg lukt het niet. Het voelt alsof een hoofdstuk wordt gesloten. Ook al heeft Mara wel honderd keer beloofd dat ze elk weekend naar huis komt. Ergens weet Rinke dat haar vriendin die afspraak niet gaat nakomen. En dat moet niet erg zijn. Juist niet. Ze heeft al zo veel tijd opgeofferd aan haar en Jeppe.

Even niks nu

In haar volgeladen auto rijdt Mara het erf af. Toeterend en zwaaiend. Daar gaat ze dan. Mara zet de muziek op standje oorverdovend hard. Santé van Stromae… hun favoriete dansliedje. Jeppe Jan giert het altijd uit als hij bij Mara op haar arm door de kamer zwiert. ‘Bon voyage!’roept Rinke haar lachend na. En dan is het stil. En nu? Denkt Rinke… het duurt nog een paar uur voordat Jennifer de kleine komt brengen. Dus ze heeft het rijk voor zich alleen.

Ze kan twee dingen doen: de tsunami aan wasgoed wegwerken of even helemaal niks. Dat komt ook niet vaak voor en tsja… de eerstvolgende keer dat ze wat vrije uren voor zichzelf heeft komt… eh.. over drie jaar? Met de stage bij De Groene Meerbode in het vooruitzicht. Het halen en brengen van Jeppe. En Charly natuurlijk… Maar nu eerst: het nieuwe seizoen van de heerlijke kostuumserie Bridgerton. Daar is ze nog steeds niet aan toegekomen.

Een mooi cadeau

Rinke laat zich met een plof op haar bed vallen. Ze is helemaal klaar voor de fijne Anthony Bridgerton als ze iets op haar nachtkastje ziet liggen. Een envelop, een cadeautje en een reep van haar favoriete chocola. Karamel-zeezout.

‘Liefste Rinke van de hele wereld. Ik wilde nog even zeggen hoe trots ik op je ben. Jij gaat de komende periode rocken. En ook al voelt het alsof ik nu heel ver weg ben. Ik blijf altijd dicht bij jou. En Jeppe. En nu mag je het cadeautje openmaken en een mooi plekje op je nachtkastje geven. En die reep in één keer opeten. Volgens mij kun je die wel gebruiken. O en PS… ik heb nog wat flessen wijn in de voorraadkast gezet. Die mag je opdrinken hoor. Santé! Liefs Mara.’

Ingelijste foto

Rinke opent het cadeautje. Het is een ingelijste foto van haar en Mara tijdens hun vakantie in Griekenland. Zij met een zongebruinde en natuurlijk een gekke bek en Mara met haar meest ondeugende lach. Rinke neemt een grote hap uit de reep en zet de serie aan op haar tablet. In no time zit ze helemaal in de wonderlijke wereld van de charmante Anthony Bridgerton en zijn spannende amourettes. Eindelijk rust.

Volgende week: Rinke begint bij haar stageplek

Annemarie van Looijredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden