Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Rinke danst tot haar voeten pijn doen. Maar ze gaat door

Door de op handen zijnde reorganisatie op haar Rinke het drukker dan ooit. Hoog tijd voor wat ontspanning!

Vorige week: Rinke heeft een onverwacht aanbod gekregen.

“Dus je doet het?”
Mara loopt direct haar keukentje om glazen te pakken. ‘We moeten dit vieren Rink. Het is nogal wat!’
Rinke kijkt op haar horloge. Het is drie uur in de middag. Ze is net aangekomen in Groningen. Voor het eerst is ze op bezoek in het studentenhuis van haar beste vriendin. Ze krijgt meteen een warm welkom van haar nieuwe vriendinnen Maud en Marie.
“Tequila-shots doen? Of is het nog te vroeg?”

Tequilashots in de middag

Maud en Marie juichen. Het studentenleven is totaal anders dan dat van Rinke. Dit is normaal. Zo hoort het, denkt Rinke als Mara enthousiast de shotglaasjes vult en het zoutvaatje en limoenschijfjes op tafel zet. Tequilashots in de middag. Er is vanavond een groot feest in de stad en ze hebben het hier al weken over in de app-groep. Rinke moest en zou meekomen van ze. ‘Nee’ was geen optie. Bovendien had Rinke beloofd snel langs te komen in Groningen. Mara had het haar nooit vergeven als ze niet was gekomen.

Schuldig

Rinke besloot toch te gaan. Ook al is het chaos op de redactie nu met de reorganisatie. Ze voelt zich schuldig naar Dick de Niet. Hij is zijn baan kwijt en zij krijgt er een aangeboden. Hij heeft zich sinds deze week ziek gemeld en is ook niet meer op de redactie-app actief. Ze hoort hem nog zeggen ‘het krantje moet wel vol’ en met die boodschap in haar achterhoofd heeft ze de afgelopen week bijna de helft van het aantal redactionele pagina’s volgeschreven. Nu is het tijd voor ontspanning…

Maar ze voelt zich ook schuldig naar Jeppe. Eerst een weekend Lowlands en nu een paar weken later weer naar Groningen. Het schuldgevoel blijft knagen. Ach, had Jennifer gezegd… Jeppe is bij ons hartstikke op zijn gemak. Hij vindt het alleen maar geweldig dat hij kan logeren. Ze vond het allang leuk dat Rinke iets mee zou krijgen van een studentenleven. Ze had zelf zo genoten van die tijd… ‘je bent maar een keer jong,’ had Jennifer gezegd. ‘Leef je uit!’

Eindelijk de controle

En dat doet Rinke. Met haar vriendinnen staat ze ’s nachts dansend op het podium in de club. Ze danst tot haar voeten zeer doen. Maar ze gaat door. Ze geniet! Van het feest, het samenzijn met haar vriendinnen, maar vooral van de vrijheid. Eindelijk heeft ze het gevoel dat zij degene is achter het stuur. De keuzes die ze vanaf nu maakt zijn die van haarzelf, ze hoeft met niemand rekening te houden of aan iemand verantwoording af te leggen. Dit is wat zij wil. En zo is het.

Het is twee uur ’s nachts. Mara gebaart dat het tijd is voor een volgende ronde drankjes. Rinke loopt mee naar de bar. Ze kan een lange geeuw niet onderdrukken. Normaal gesproken zou ze al lang en breed in bed liggen, ineens voelt ze zich best wel moe. Mara geeft haar twee glazen aan en hupst met de andere twee zo de dansvloer op. Als Rinke zich omdraait, botst iemand ruw tegen haar op. De gintonics vallen uit haar handen, zo over haar shirt. Boos kijkt ze van de kapotte glazen naar de persoon tegenover haar die hard door de luide muziek ‘sorry sorry sorry’ roept.
“Hé, Rinke? Wat doe jij nou hier?”

Rinke verstart. Tegenover haar staat Tim, de jongen met het flamingoshirt die ze op Lowlands heeft ontmoet.

Volgende week: Rinke weet niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden