header Rinke juiste kleur Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 19

Nu het leven weer z’n oude ritme terugkrijgt, voelt Rinke zich meer alleen dan ooit tevoren

De aankondiging van haar oma zag Rinke totaal niet aankomen. Opeens overvalt haar een gevoel van grote eenzaamheid en totale paniek.

Vorige week: Rinke krijgt een telefoontje van haar oma die iets met haar wil bespreken. En ook Mara wil afspreken.

“Ik heb er lang over nagedacht. Wakker van gelegen zelfs. Maar twee dagen in de week is me echt te veel. Er gebeurt momenteel zo veel in de Roos en de Koekkoek en die hele zoektocht naar het kind van Jaap.” Sanne blijft Rinke met een schuldige blik aankijken.

Wat nu? Hoe moet ze dit gaan doen? Hoe moet ze dit op haar stageplek gaan uitleggen? Sanne ziet de paniek in Rinkes ogen. “Lieverd… geen zorgen. Tot we een goede oplossing hebben gevonden, blijf ik twee dagen oppassen.” Snel pakt Rinke haar jas... ze weet even niet hoe ze moet reageren. Op een volwassen manier dan...

Alles alleen doen

Onderweg naar de boerderij voelt Rinke een emotie die ze niet snel ervaart. Ze is boos. Heel boos. Op de situatie: ze moet alles alleen doen. Alleen regelen. Ze had zo gehoopt dat iedereen haar zou steunen, zoals ze beloofd hadden. Mara, MamaJen, haar vader, Sanne en ja, zelfs Jaap. It takes a village to raise a child. Vlak na de geboorte van Jeppe kon ze op alle hulp en steun rekenen. Zeker in coronatijd… iedereen had veel tijd om handen. Maar nu het leven weer z’n oude ritme terugkrijgt, voelt Rinke zich meer alleen dan ooit tevoren.

De tranen branden in haar ogen. Hoe durft Sanne dit te zeggen? Ze is toch dol op Jeppe? Begrijpt niemand dan hoe moeilijk het is? De kinderopvang is schreeuwend duur, dat kan ze niet betalen met haar schamele stagevergoeding. MamaJen werkt fulltime en Mara woont tegenwoordig in Groningen. Bovendien wil ze niemand opzadelen met haar ‘probleem’. Misschien moet ze maar gewoon stoppen met de stage en studie. Dan vergooit ze haar toekomst maar, zoals haar vader haar ooit waarschuwde. Ze kan net zo goed gaan werken. Daar hebben zij en Jeppe Jan nog het meest aan. Wat heeft het anders voor zin?

‘We gaan dit oplossen’

Haar telefoon gaat af in haar broekzak. Het is Sanne. Ze veegt snel haar tranen weg.
“Meis… we gaan dit samen oplossen. Dat wilde ik je nog even laten weten. Ik zag dat je in paniek was. Ook dit komt goed. Geloof je me?”
Rinke knikt, maar dat hoort haar oma niet aan de telefoon. Met een bibberstem zegt ze ‘oké’ en hangt dan snel op. Ze wil niet dat haar oma hoort dat ze er even helemaal doorheen zit. Dit moet ze zelf gaan oplossen.

Volgende week: Als Rinke lekker mee-eet bij Sanne en Jaap, komt Jaap met een onverwachte aankondiging.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden