Margriet logo
Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Je gaat samen met je vader en moeder op bezoek bij je grote zus. In Australië, down under dus. Liefs Sint en Piet’

Als alle cadeautjes zijn uitgepakt volgt de allergrootste verrassing van de avond... En die valt niet goed.

Vorige week: Rinke vertelt Charly dat zij en Jeppe niet meegaan naar Australië, waarop Charly besluit dat hij afstand wil nemen.

“Hoezo is Charly niet meegekomen?” vraagt Jennifer als Rinke langskomt om een vervroegde Sinterklaasavond te vieren met haar familie.

Ze kan niet liegen. Niet tegen Jennifer. En dus vertelt Rinke het hele verhaal. Nou ja.. het detail over Tim vertelt ze natuurlijk niet. Haar vader luistert aan tafel stilletjes mee. Rinke kan zijn opluchting bijna voelen. Australië van de baan, een vaste baan in het vooruitzicht en vooral geen ‘jochie’ meer aan Rinkes zijde. Precies wat hij al die tijd wilde, denkt Rinke. Alles lekker safe, steady en saai, net zoals zijn leven.

Dan gaat de deurbel. Sanne en Jaap komen binnen. En even later komen ook Lenka en Yulia aan. Hun eerste Sinterklaas in Nederland. Het moet voor hen maar een gek feest zijn. Maar Sanne, Jennifer en Rinke waren het er over eens dat zij het zouden meevieren. Na al die nare berichten uit hun eigen land, konden ze wel een gezellig avondje gebruiken.

Rinke ziet hoe haar oma steeds op haar horloge kijkt. Ze zal toch niet… en even later hoort ze hard gebonk op het raam. “Daaaaaar wordt aan de deur geklopt!”

Gelukkig geen Sint

Drie grote zakken vol met cadeautjes staan even later in de woonkamer. Sint en zijn Pieten zijn gelukkig in geen velden of wegen te bekennen. Even was Rinke bang dat haar oma de hulp Sint van de toneelvereniging had ingehuurd om langs te komen. Ze moet er niet aan denken hoe ongemakkelijk dat geweest zou zijn.

Een uur later zit iedereen met een stapel cadeaus om zich heen aan de warme chocolademelk en speculaastaart. Jeppe heeft uiteraard de grootste stapel. De cadeautjes voor Charly griste Jennifer subtiel uit de zakken. Rinke had het niet eens door gehad, ze is zo blij met de prachtige feestjurk, de nieuwe knalroze sneakers en het nieuwe album van Taylor Swift op vinyl. Ook Sanne, Jaap Lenka en Yulia zijn flink in de watten gelegd. Alleen Eef kijkt een beetje beteuterd naar de felgekleurde sokken, een leesboek en een kettinkje met een vogeltje eraan. “Je kijkt ernaar alsof het een dooie mus is…” grapt Sanne nog.

Brief van Sint

“En dan nu…” Wichard staat op en neemt plechtig het woord. Weer die blik met Jennifer, ziet Rinke. “Lieve Eef, in jouw schoen ligt een brief van de Sint. Deze mag je hier hardop komen voorlezen.” Haar halfzusje sprint naar de gang en komt met rode wangen terug.

“Lieve Eef,

Sint heeft dit jaar een avontuurlijk en bijzonder cadeau voor jou. Wat dacht jij dan, hij laat je toch niet staan, zo in de kou? Nee, de Sint bedacht dat jij wel een zonnige bestemming kon waarderen. Iets met een groot wit strand, heel ver vliegen en allemaal koalaberen. Want je gaat samen met je vader en moeder op bezoek bij je grote zus. In Australië, down under dus. Liefs Sint en Piet.”

De wangen van Eef zijn nu vuurrood. “WAT?! Gaan we echt naar Australië?” Ze vliegt Wichard om de nek en overlaadt Jennifer met kusjes. Die kijken op hun beurt wat ongemakkelijk naar Rinke. En dan barst Rinke in tranen uit.

Volgende week: Rinke voelt zich alleen en stort zich op haar werk.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden