null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Het muziekfestival stond altijd al hoog op Rinkes verlanglijstje. Maar ja… dat was voor ooit, voor later

Mara vraagt aan Rinke of ze zin heeft om mee te gaan naar Lowlands.

Vorige week: Rinke en Marije ontmoeten elkaar op het terras, waar Marije Rinke vraagt haar kinderen te mogen vertellen over hun halfbroertje.

Eenmaal terug op de fiets vertelt Rinke het hele verhaal beduusd aan Mara. Die is allang blij dat Marije geen scene was gaan trappen. Om de haverklap krijgt Mara appjes op haar telefoon, die nogal afleiden. Mara stopt om te kijken wat er zo dringend is. “Oh nee… Marie heeft het uitgemaakt met haar vriend. En we zouden volgende week naar Lowlands gaan met z’n allen. Wat nu?”

Vooral genieten

Dan roept ze ineens: “Rink! Ik heb een geweldig idee. Jij moet mee! En ik denk dat het supergezellig gaat worden.” Mara staat naast Rinke enthousiast te springen. Het muziekfestival stond altijd al hoog op Rinkes verlanglijstje. Maar ja… corona gooide roet in het eten. En eigenlijk heeft ze er nooit meer aan gedacht… dat was voor ooit, voor later. Of toch niet…

“Ik moet eerst even kijken hoe het met Jeppe en logeren moet. Het is volgende week al en precies in de vakantie van mijn vader en Jennifer.”

Dat blijkt geen enkel probleem, als ze later Jennifer aan de telefoon heeft. Wichard en zij komen Jeppe met alle liefde halen en dan kan hij de laatste dagen gezellig met hen vakantie vieren in het huisje op de Veluwe. “Ga vooral genieten jij, je hebt het verdiend,” zei Jennifer lief. Eef vindt het ook wel gezellig als haar kleine neefje erbij komt. Dan ziet ze ook eens wat anders dan de hele tijd die schermpjes van de iPad.

Mara heeft haar huisgenoten Maude en Marie nog voor Rinke ophangt al op de hoogte gebracht. “Zij vinden het ook een goed plan. Ze hebben er onwijs veel zin in en kunnen niet wachten om je te ontmoeten. Ze vroegen zich al af wanneer je een keer naar Groningen zou komen. Ohhhh zullen we morgen meteen de stad in duiken voor de perfecte festivaloutfits?”

Uit z’n hum

Charly reageert die avond minder enthousiast als Rinke hem over Lowlands vertelt. Hij is de laatste tijd behoorlijk uit zijn hum. Het overlijden van zijn favoriete tante trekt een wissel op zijn doorgaans zonnige humeur. Het valt Rinke op dat hij steeds verder terugkruipt in zijn schulp. Pogingen om samen iets leuks te doen, worden steevast afgewimpeld. ‘Te druk, geen energie, ik blijf bij mijn moeder…’.
En dan doemen steeds de geschreven woorden van haar moeder op ‘Girls just wanna have fun…’ En dat is precies waar Rinke behoefte aan heeft… eindelijk!

Volgende week: Op Lowlands krijgt Rinke het tijdens het concert van een singer-songwriter even te kwaad.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden