Margriet logo
Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Het knetterde alle kanten op tussen jou en Tim. En tussen jou en Charly is het al een lange tijd als een nachtkaars...’

Rinke vertelt aan Charly dat zij en Jeppe Jan niet meegaan naar Australië.

Vorige week: Rinke en Jeppe Jan zijn bij de tocht van Sint en krijgen ’s avonds bezoek van Charly.

“Dus je gaat niet mee…”
Charly kijkt Rinke vol ongeloof aan.
“Ik snap het niet. Je was zo enthousiast. Ik dacht dat we…”

Rinke pakt zijn handen vast. “Ik moet voor mezelf en voor Jeppe kiezen. Een vaste baan bij De Groene Meerbode. Dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Dit is een kans die ik niet mag laten schieten. Ik heb hier nachtenlang wakker van gelegen. Zelfs nu ik dit tegen je zeg, krijg ik spontaan buikpijn. Ik wil je niet kwetsen…”

“Ik weet even niet wat ik moet denken of doen,” zucht Charly. “Ik ga naar huis. Of je moet nog meer hebben om op te biechten…”

Als een nachtkaars

Als Jeppe op bed ligt, belt ze Mara die haar verhaal aanhoort. Haar vriendin is opgelucht dat ze eindelijk tegen Charly vertelt heeft dat het Australië-plan van de baan is. “En heb je ook verteld over Tim?” vraagt haar vriendin.
“Nee, dat kon ik hem niet aandoen. Ik weet niet eens wat dat was met die jongen. Het overviel me.”

“Maar wat is je gevoel? Rink… je kunt jezelf wel blijven voorliegen. Maar dat is niet eerlijk. Naar jezelf niet en vooral niet naar Charly. Ik heb zelf gezien wat er op Lowlands en die avond in de club gebeurde. Dat knetterde alle kanten op tussen jullie. Voor zover ik weet is het tussen jou en Charly al een lange tijd als een nachtkaars. Het dooft langzaam.”

Mara heeft gelijk. De vlinders en kriebels die ze ooit voor Charly voelde, die zijn er best een tijdje niet meer. Wat was ze in het begin blij geweest met zijn aandacht, warmte en liefde. Eindelijk iemand die haar zag staan. Maar was het wel echt liefde? Wat is eigenlijk echte liefde? Ze scrollt door de foto’s op haar telefoon op zoek naar foto’s van Charly in de hoop dat ze nog iets van een kriebel voelt. De selfie die ze namen vlak na de eerste zoen. Hier trekt hij een gekke bek. De serie portretten die ze van hem maakte voor zijn nieuwe profielfoto. Het weekendje Zeeland, Charly lachend in de branding met Jeppe. Als ze nu een punt zet achter hun relatie, dan komt dit nooit meer terug. Hoe zal dat zijn? Voor haar maar ook voor Jeppe? Hij is zo gewend aan Charly. Ook al is hij nog zo klein… er verdwijnt dan een van zijn lievelingsmensen uit zijn leven.

Afstand nemen

Haar mobiel gaat. Het is Charly.

“Ik ben er kapot van. Maar echt. Kapot. Ergens wil ik je keuze begrijpen, maar ik kan het niet. Ik heb tijd nodig om dit op een rijtje te zetten. Hoe lang weet ik niet. Maar ik denk dat het beter is om even afstand te nemen.”

Hij wacht niet eens haar antwoord af, maar hangt direct op.

Volgende week: Rinke gaat alleen met Jeppe Jan en zonder Charly naar Sinterklaasavond.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden