Margriet logo
header Rinke juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Het is niet heel ernstig ofzo... zei haar oma. Wat zou ze te zeggen hebben?

Dat Mara onverwacht komt is natuurlijk fijn, maar Rinke moet even omschakelen. En wat wil Sanne haar vertellen?

Vorige week: Rinke en Charly zijn uitgenodigd bij haar vader en Jennifer

Sanne belt. En nu net als ze staat te hannesen in de supermarkt met Jeppe Jan. Waarom moet hij altijd als een soort overdwarse soepstengel in dat zitje gaan zitten? Je krijgt zo’n tegenstribbelend ukkie er met één hand never nooit uit. Gelukkig schiet de caissière te hulp en ze biedt hem een banaan ter afleiding aan. Die wil hij wel, zijn gretige handjes hebben het fruit al te pakken. “Eten gaat er altijd wel in bij Jeppe. Heeft-ie vast van zijn moeder,” lacht Rinke hardop naar de aardige dame. ‘O is hij weer Rupsje Nooitgenoeg?’ hoort Rinke haar oma aan de andere kant van de lijn vragen. ‘Laatst at hij hier ook al drie boterhammen met smeerkaas. Achter elkaar en met veel geluid.”

Even om de tafel

Sanne vraagt of Rinke tijd heeft om de volgende dag iets te bespreken. Wat, dat weet Rinke niet. En haar oma deed maar vaag. ‘Niks om je druk over te maken lieverd. Nou ja… het is niet heel ernstig ofzo. Maar we moeten even om tafel zitten.’

Ze vergeet het telefoontje met haar oma direct als ze de voordeur opendoet. Aan de kapstok hangt een bekende leren jas. Felrood met een glitterster er op. ‘Surprise!’ hoort Rinke als ze de woonkamer binnenstapt. ‘Kom hier kleine knuffelbeer!!!’ Jeppe rent met open armen luid joelend op Mara af.

“Dat is een verrassing,” zegt Rinke. “Wat doe jij hier?”

Mara

Mara vertelt dat ze spontaan een dag vrij heeft genomen om een lang weekend met Rinke en Jeppe door te brengen. Zo gezellig, weer als vanouds met z’n drietjes. ‘Wil jij met mij naar de kinderboerderij kleine beer?’ vraagt ze met een gek stemmetje aan Jeppe.

De opmerking van Mara steekt Rinke. Alsof zij geen plannen heeft voor het weekend. Ze had vanavond met Charly afgesproken. En ze zou samen met Eef gaan shoppen terwijl MamaJen op Jeppe zou passen. En morgen zou ze ook nog met Sanne om tafel gaan zitten. Nu moet ze ineens vier mensen teleurstellen omdat Mara spontaan langs komt.

‘Of had je al plannen? Ik kan mezelf ook wel vermaken hoor…’.

Sanne moet iets vertellen

Gemeen denkt Rinke dat ze dat wel ziet aan het lege wijnglas op tafel. Maar ze slikt haar woorden in. ‘Het komt wel goed. Ik moet wel het een en ander omgooien. Ik ga volgende week wel shoppen met Eef. Maar kun jij morgen met Jeppe naar de kinderboerderij? Dan kan ik met Sanne praten. Die belde net met de vraag of ik morgen langs kan komen. Het klonk best dringend.”

De volgende dag zit Rinke bij Sanne in de keuken. Aan het hoofd van haar oma ziet Rinke dat haar iets dwarszit. Ze draalt ook alsof ze niet goed weet wat ze moet zeggen. Zo zitten ze even zwijgend aan tafel. ‘Liefje… ik kan niet langer op Jeppe Jan passen,’ zegt Sanne dan ineens.

Volgende week: Na het gesprek met Sanne zit Rinke er even helemaal doorheen.

Annemarie van Looijredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden