Margriet logo
Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Het is natuurlijk ergens ook een absurd idee. Jeppe en Rinke mee naar Australië

Rinke is enthousiast geworden door het plan van Charly en belt met haar beste vriendinnen om het nieuws te delen.

Vorige week: Na een bezoek aan de spa heeft Rinke een rothumeur. Dus nu kan ze net zo goed aan Charly vragen waar ze zo mee zit.

“Doe even normaaaal! Naar Australië? Met Jeppe?” Mara schreeuwt het uit door de telefoon. Op de achtergrond hoort Rinke Maude en Marie meegillen. Sinds Lowlands bellen en appen ze bijna elke dag. Rinke wilde het grote nieuws natuurlijk direct met haar beste vriendin en nieuwe vriendinnen delen. Als Rinke hen de plannen heeft verteld, concluderen ze dat het echt een ontzettend lief idee is.

Absurd idee

Het is natuurlijk ergens ook een absurd idee. Jeppe en Rinke mee naar Australië. Maar Charly is vastbesloten. Hij heeft een berekening gemaakt van de kosten en ze kunnen het prima op een gepast budget doen. Bovendien staat hij er op dat hij de tickets voor Rinke en Jeppe betaalt. Het is zijn idee en bovendien zijn geld. Sinds Rinke ‘ja’ op zijn vraag heeft geantwoord, is hij druk in de weer met voorbereiden. De bush in op Fraser Island. Surfen in Byron Bay. En natuurlijk een bezoek aan de beroemde Ayers Rock, daar moeten ze zeker de zon onder zien gaan. “Een jaar duurt nog lang he?” had Rinke gezegd. Maar ze wilde Charly’s enthousiasme niet te veel temperen. Verliefd hoort ze hem aan over zijn uitgestippelde roadtrip.

Minder enthousiast

Zoals Rinke verwacht had is Wichard minder enthousiast over de verrereisplannen. Hij ziet weer allemaal beren op de weg. Van allesverwoestende overstromingen, een toename van aanvallen van mensenetende haaien tot de dodelijkste slang op aarde die zomaar uit toiletten glibbert. En of Rinke wel weet hoe lang het vliegen is naar Australië. En dat allemaal met Jeppe. Nee, haar vader zag het helemaal niet zitten. Hij geeft Rinke helemaal geen ruimte om haar idee van de reis voor te leggen. Bij het woord Australië was het gelijk al: “Nee, dat gaat niet gebeuren.”

Volwassen genoeg

Haar vader kan op z’n kop gaan staan. Ze doet toch wat ze wil. Ze is volwassen en zelfstandig genoeg. Bovendien moet hij intussen wel gezien hebben dat ze echt niet in zeven sloten tegelijk loopt. De donderwolk boven Rinkes hoofd wordt steeds groter. Jennifer ziet het. En zij geeft Rinke een knipoog.

“Ik moet ervandoor,” zegt Rinke resoluut. “Ik moet voor morgen nog een artikel af hebben. Als Jeppe straks slaapt, kan ik dat gelijk schrijven.”

“Op zondag? Dat is toch te belachelijk voor woorden? Je bent stagiair, geen slaaf.” Wichard is overduidelijk in een mopperbui. Koeltjes antwoordt Rinke dat ze heel goed in timemanagement is geworden sinds het begin van haar stage. Ze kan het niet laten om nog even terug te porren. Jennifer schiet in de lach.

Gevoel voor avontuur

Eef is intussen niet te houden. Ze wil nu ook naar Australië en zeurt bij Wichard om een vakantie. Jennifer oppert dat het nog best een leuk idee is. Maar Wichard wil er niets van weten. “Nou een jaar duurt nog lang Wich, we kunnen nu beginnen met sparen… waar is je gevoel voor avontuur gebleven? We hebben altijd al gezegd dat we ooit nog eens een mooie reis zouden maken met Eef. Hoe leuk is het als we Rinke en Jeppe dan down under kunnen opzoeken?’

“We zien wel..,” moppert Wichard. Dit keer geeft Rinke een knipoog naar Jennifer. Dit plan van Eef zou nog best weleens kunnen lukken.

Volgende week: Rinke krijgt spannend nieuws te horen op haar stage.

RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden