Margriet logo
header Rinke juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 8

‘Heb je zin om vanavond wat te gaan eten? Niet al te gek, hoor… Ook iets waar Jeppe bij kan aanschuiven’

Rinke bespreekt met Sanne wat nu te doen. Met Jeppe, met haar stage, met de liefde...

Vorige week: Mara heeft vervelend nieuws voor Rinke.

“Kind, kom even bij,” zegt Sanne. “Je ratelt als een kip zonder kop.” Jaap trekt een wenkbrauw op als Sanne hem gebaart om ergens anders de krant te gaan lezen. “En neem jij Jeppe even mee als je wilt. Er is even geen ruimte voor mannen aan de keukentafel.” Jaap tilt het mannetje op en laat hem de keuken uit ‘vliegen’. “WROEEEEEMMMMMM, daar gaan we al. We laten omie en mama even met rust!” Jeppe gilt het uit van pret. Rinke ziet hoe Sanne vertederd naar het tafereeltje kijkt.

Wilde plannen van Sanne

“Oké, als ik het goed begrijp vertrekt Mara over anderhalve maand uit huis. Heb jij dringend een stageplek nodig hier ergens in de buurt. En vraag je Jaap en mij om in die stageperiode twee dagen in de week op Jeppe te passen?” zegt Sanne kordaat nadat Rinke haar via allerlei omwegen heeft bijgepraat. Op de laatste vraag krijgt ze al direct een antwoord, nog voordat Sanne het überhaupt met Jaap heeft besproken. Natuurlijk mag Jeppe bij hen komen. Ze hoort hoe haar oma nu al plannen aan het maken is. “Een dagje Amsterdam en een bezoek aan Artis. Naar dat nieuwe subtropische zwemparadijs. Bloemen plukken in de pluktuin. En straks appels in het najaar, waar we dan samen een heerlijke appeltaart van gaan maken. O, heerlijk dit! Kan hij niet nu al komen?”

Te snel?

Rinkes telefoon op tafel gaat luid af. Het is Charly. Rinke ziet dat Sanne zijn naam in het schermpje ook heeft gezien en ze moet lachen om de veelbetekenende knipoog die ze krijgt. Sanne gebaart snel dat ze even bij Jaap en Jeppe in de woonkamer gaat kijken.

“Hé lief, hoe is het?” Rinke voelt een zwerm vlinders in haar buik als hij dit zegt. “Heb je zin om vanavond samen wat te gaan eten? Niet al te gek, hoor… Ook iets waar Jeppe bij kan aanschuiven.” Rinke probeert haar verbazing te onderdrukken. Hij heeft het kleintje nog maar een keer kort gezien. En hij betrekt hem er nu al bij. Is dat een gek idee? Is het te snel? Maar met de laatste vraag van Sanne in gedachten besluit ze er toch over na te denken. “Ik ben bij mijn oma en Jaap. Ik overleg hier even. Ik bel je zo terug, oké?”

“Natuurlijk kan hij blijven,” antwoordt Sanne. “ Als jij wat kleertjes, een slaapzak en zijn knuffelkoe haalt, dan maken wij zijn bedje klaar.” Haar oma knijpt daarbij nog even samenzweerderig in haar wang. “Ga jij vanavond maar lekker genieten van de liefde!”

Wat doet hij hier nou?

Ze is nog druk bezig met optutten als de deurbel gaat. Wat is Charly vroeg, denkt Rinke verbaasd. Hij zou haar om zeven uur komen halen. Ze had zelfs nog gezegd dat het best wat later mocht, omdat ze nog even wilde douchen. Nu moet ze de deur opendoen met natte haren. Nou, dan wacht-ie maar even. Maar zodra ze de gang in loopt, ziet ze door het raam een andere gestalte staan. Eentje die ze als geen ander kent. Wat doet hij hier nou?

Volgende week: Een onvermijdelijke confrontatie

Annemarie van Looijredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden