null Beeld

Zoveel kibbelen ouders echt met hun kinderen

Kibbelen komt in alle gezinnen weleens voor, zeker als de kinderen wat ouder zijn. Hoeveel tijd besteden we daar als ouders nu eigenlijk aan per dag? Britse wetenschappers zochten het uit en kwamen met een verrassende conclusie.

Wat blijkt? De meeste ouders hebben gemiddeld maar liefst 49 minuten per dag onenigheid met hun kinderen. Dat wijst een onderzoek onder 2.000 ouders en hun kinderen tussen de 2 en 12 jaar uit.

Kibbelen over de kamer

Jaarlijks hebben ouders 2.184 grote en kleine ruzies met hun kinderen. De onderwerpen van die ruzies variëren van de was opruimen en kamers schoonmaken tot de hond uitlaten. Ouders blijken het bovendien zo’n zesmaal per dag, gemiddeld, niet met elkaar eens te zijn. Ook al een verrassende uitslag.

Ouders en pubers

Vooral rond de puberteit wordt er een hoop gemopperd, omdat kinderen rond die leeftijd emotioneel afstand nemen van hun ouders. Gelukkig duurt zo’n meningsverschil gemiddeld maar zo’n acht minuten.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden