null Beeld

Zo zou jij volgens je sterrenbeeld Valentijnsdag moeten doorbrengen

Nog geen plannen met Valentijn? Of ben je nog aan het wachten op een berichtje van een geheime aanbidder? Dit is wat je volgens je sterrenbeeld het beste kunt doen op Valentijnsdag.

Wat de sterren voor jou op de planning hebben staan voor Valentijnsdag, heeft blijkbaar alles te maken met Mercurius retrograde.

Retrograde

Als je een beetje bekend bent met astrologie en de posities van planeten en sterren, dan ben je misschien ook wel bekend met de Mercurius retrograde. Geen paniek als je geen idee hebt wat dit inhoudt; we leggen het je even kort uit. De planeet Mercurius maakt een bepaalde draai rondom de dierenriem, maar drie keer per jaar beweegt de planeet zich anders dan normaal. Het lijkt dan alsof Mercurius op de rem trapt, hij beweegt zich namelijk een stuk trager dan normaal.

Dit duurt ongeveer drie weken en dan gaat de planeet weer op zijn normale snelheid verder. Volgens kenners zorgt deze verandering ervoor dat er in zo’n ‘retrograde’-periode van alles mis kan gaan in je leven en je constant een soort chaotisch gevoel ervaart.

Pre-retrograde

Voordat we doorgaan met de Valentijnsplannen van jouw sterrenbeeld, nog een klein stukje voorkennis over die retrograde. Want dat leggen we natuurlijk niet zonder reden uit. Dit jaar valt Valentijnsdag namelijk in de pre-retrograde periode, ook wel de Mercurius-voorschaduw genoemd. Dat kan ervoor zorgen dat je tijdens Valentijn dus al dit soort chaotische gevoelens kan ervaren en moeite kan hebben met communicatie. Niet heel handig tijdens de dag van de liefde.

Vooral de sterrenbeelden Vissen, Tweeling en Maagd kunnen hier 'slachtoffer' van worden. En het schijnt dat je door deze Mercurius-voorschaduw zelfs eerder geneigd bent een berichtje te sturen naar je ex. Eens kijken wat jouw sterrenbeeld voor Valentijnsdag in petto heeft.

Vissen

Doordat deze Valentijnsdag in het teken staat van Mercurius zal vooral het sterrenbeeld Vissen hier veel van merken. Het belooft een dromerige Valentijn te worden, maar vergeet daarbij niet te luisteren naar je eigen intuïtie. Laat je creativiteit de vrije loop. Een ideale date is dan ook iets met muziek, dansen of schilderen. Geen date? Ga dan vooral zelf aan de slag met creatieve hobby’s.

Ram

Goed nieuws: de planeet Venus staat in het teken van jouw sterrenbeeld deze Valentijnsdag. Je vurigheid en passie worden hierdoor extra gestimuleerd, waardoor je sociale vaardigheden en je verleidingstechnieken extra tot zijn recht komen. Ben je single? Hoogste tijd om erop uit te gaan met Valentijn op zoek naar een potentiële nieuwe liefde. Heb je een relatie? Dan is een rustig diner volgens de sterren de beste keuze. Focus niet te veel op grote gebaren, maar geniet juist van de kleine dingen voor meer intimiteit.

Stier

Geen avondje op de bank voor de televisie voor jou, Stier. Het zou zomaar kunnen dat er deze Valentijn veranderingen gaan plaatsvinden in jouw liefdesleven. Wie weet word je wel verrast door een geheime aanbidder. Hou je planning voor Valentijnsdag vooral nog open. Ben je single? Dan zou het zomaar kunnen dat je op een onverwachte plek een nieuwe liefde tegen het lijf loopt. Heb je een relatie? Dan kan Valentijn dit keer in het teken staan van lange en diepe gesprekken met je partner. Wie weet wat daaruit kan komen…

Tweeling

Voor Tweelingen staat vooral toewijding aan een partner deze Valentijnsdag centraal. Dus zit je nog in een ingewikkelde fase? Wellicht kom je daar deze dag dan eindelijk uit. Als je Valentijn met je partner viert, kies dan voor een intieme setting waarin je alleen oog hebt voor elkaar. Wie weet wordt dan wel die ene vraag gesteld. Ben je single? Door de stand van de zon zou je deze dag extra open minded moeten zijn. Alle remmen los dus.

Kreeft

Dit sterrenbeeld staat erom bekend om zich gewild en nodig te voelen. Dat kan er deze Valentijn helaas wel voor zorgen dat je gevoelens worden gekwetst. Probeer je vooral te focussen op je eigen groei en vooral de positieve kanten in te zien.

Leeuw

Grote kans dat jij je deze hele maand koppig voelt. En Valentijnsdag is helaas geen uitzondering. Probeer je vaste omgeving een beetje te verbreken om hieruit te komen en daarmee ook de sleur te verbreken. Hierdoor zul je meer romantiek en levenslust terugkrijgen, en dat is natuurlijk handig voor de dag van de liefde. Maar maak hierin vooral met Valentijnsdag geen overhaaste beslissingen.

Maagd

Sterrenbeeld Maagd staat erom bekend veel te willen plannen. Grote kans dat jouw Valentijnsdag al van top tot teen uitgestippeld is. Maar laat deze Valentijn je partner een keer het voortouw nemen en je verrassen. Het is eng om de controle uithanden te geven, maar het zal je goed doen.

Lees ook: 5x gezellige uitjes voor Valentijn én daarna

Weegschaal

In tegenstelling tot Maagd is het sterrenbeeld Weegschaal veel minder fan van het maken van concrete plannen. Probeer een ander deze Valentijn eens te verrassen en zelf de touwtjes in handen te nemen. En ga hierbij eens voor een extremere date dan je normaal zou hebben. Grote kans dat dit zijn vruchten afwerpt.

Schorpioen

Voor Schorpioen staat Valentijnsdag deze keer in het teken van transformatie. Analyseer je relatie eens goed om te kijken of je echt gelukkig bent. Durf een dieper gesprek aan te gaan met je partner over jullie relatie en hier mogelijk aan te werken. Single? Dan is het de hoogste tijd om op stap te gaan voor een gezellige avond.

Boogschutter

Voor het sterrenbeeld Boogschutters staat er een wilde Valentijnsdag op de planning. Verras je partner in de slaapkamer en durf hierbij dus een beetje te experimenteren. Zo krijg je zeker een Valentijnsdag om nooit meer te vergeten. Single? Dan kan zijn dat je een rusteloos gevoel ervaart. Hoogste tijd om plezier te beleven; ga eropuit en wees vooral niet te terughoudend.

Steenbok

Neem deze Valentijnsdag de tijd om jezelf op de eerste plek te zetten. Zet op een rijtje waar jij gelukkig van wordt, wat je zou willen voor de toekomst en hoe je dit wil bereiken. Misschien niet de meest romantische planning, maar om liefde te ontvangen moet je eerst van jezelf (gaan) houden.

Waterman

Tijdens de dag van de liefde zal jij volgens de sterren extra aantrekkelijk en sociaal overkomen op anderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je iedereen die zich aan je voeten werpt ook een kans moet geven. Spendeer je Valentijnsdag juist met vrienden, dit is namelijk voor een Waterman een goed moment op echte gesprekken te voeren waarvoor je misschien de afgelopen weken geen tijd hebt gehad.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro, Cosmopolitan

Beeld | iStock

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden