null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zijn jouw vriendinnen in dezelfde maand jarig? Geen toeval, volgens de astrologie

Er is vaak een maand per jaar waarin je net wat vaker dan normaal naar cadeaus op zoek moet en verjaardagsfeestjes afloopt. Al je vriendinnen lijken in dezelfde maand jarig te zijn. En dat is geen toeval, als we de sterren mogen geloven.

Je hebt je vriendinnen er namelijk zelf (onbewust) op uitgekozen.

Match made in... the stars

De reden achter deze overeenkomst heeft alles te maken met astrologische compatibiliteit. Oftewel, in simpele woorden: hoe goed jij met een ander overweg kunt, gebaseerd op jullie sterrenbeelden. Deze bijzondere manier van matchmaking werkt niet alleen voor partners, maar ook voor collega’s, vijanden, huisdieren, werkgevers en, jawel, vriendinnen. Je kunt bij heel veel mensen van tevoren al voorspellen of je goed met ze overweg gaat kunnen.

Vriendinnen in dezelfde maand jarig

Als jij bijvoorbeeld Vissen bent, dan is de kans groot dat je veel Schorpioenen als vriendinnen hebt. Die zijn, astrologisch gezien, de beste match voor jou. Dat zou betekenen dat jij het in november het drukst hebt met feestjes en diners. Maar natuurlijk zijn er meerdere sterrenbeelden die goed bij elkaar passen. Ga jouw vriendinnengroep maar eens na, en bekijk in welke maand de meeste verjaardagen vallen. Welk sterrenbeeld hoort daarbij? En welke eigenschappen?

De elementen

Er zijn verschillende aspecten van astrologie die kunnen bepalen of je goed bij iemand past of niet. Je hebt polariteit (ying en yang), kwaliteit (kardinaal, vast, veranderlijk) en element (vuur, aarde, lucht of water). Sterrenbeelden binnen hetzelfde element kunnen het bijvoorbeeld goed met elkaar vinden, omdat die op dezelfde manier hun energie uiten. Zo zijn de ram, leeuw en boogschutter alle drie vuurtekens en zouden daarom goede vrienden kunnen zijn.

Ascendant

Een andere belangrijke eigenschap om naar te kijken is de ascendant, of 'rising sign'. Deze wordt bepaald door de oostelijke horizon op de tijd van je geboorte, vanuit het oogpunt van je geboorteplaats. Je ascendant bepaalt hoe jij je gedraagt en hoe je je uit naar de wereld. De kans is groot dat jij je aangetrokken voelt tot mensen die hetzelfde maan- of sterrenbeeld hebben als jouw ascendant. Benieuwd wat jouw ascendant is? Die kun je op allerlei websites laten berekenen, bijvoorbeeld hier.

Wie hoort bij wie?

Benieuwd of de theorie klopt? Hieronder vind je een lijstje met de sterrenbeelden en de meest waarschijnlijke vriendschappen die daarbij horen. Wie weet zie je deze combinaties wel terug in je eigen vriendinnengroep. Dit lijstje betekent overigens niet dat je geen vriendinnen kunt zijn met andere sterrenbeelden, het kan alleen betekenen dat die vriendschappen iets meer werk vragen dan normaal.

Bron | Wellandgood.com, Bustle.com

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden