Margriet logo
Waarom je je partner elke dag een kus van zes seconden moet geven Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Waarom je je partner elke dag een kus van zes seconden moet geven

Geef jij je partner elke dag een kus? En hoelang duurt die zoen dan? Uit onderzoek blijkt dat een specifiek aantal seconden met elkaar zoenen z’n vruchten kan afwerpen voor je relatie.

En de kans is groot dat jij daar nu ver onder scoort.

Elke dag een kus van zes seconden

Als je al lang samen bent, zoen je misschien wat minder, laat staan hartstochtelijk met elkaar. Dat vindt relatie-expert Nicole Richardson zonde. Het hoeft natuurlijk geen filmische kus te zijn, maar volgens haar is het wel belangrijk om elkaar als het kan elke dag te begroeten met een lange kus. Dus eentje voor je werk ’s ochtends en eentje bij het weerzien ’s avonds, bijvoorbeeld. Een kus van zes seconden, om precies te zijn. “Een zes seconden durende kus bij de begroeting tussen partners kan de interactie positief beïnvloeden”, vertelt Richardson aan Bustle.

Lees ook:
Koppels met dít leeftijdsverschil blijven het langst samen

Precies genoeg voor intiem gevoel

Die zes seconden baseert Richardson op een onderzoek naar romantiek en affectie. Volgens dit onderzoek is een zoen van zes seconden precies genoeg om een intiem gevoel te creëren tussen jou en je partner, maar duurt het tegelijkertijd ook niet te lang. Geen excuus dus, want die zes seconden kunnen er echt wel even vanaf als je haast hebt. Daarbij denk je op je werk door die zes seconden ook nog even aan jullie momentje terug én heb je iets om naar uit te kijken als je naar huis gaat. Zo blijft dat fijne, warme gevoel tussen jullie de hele dag bij je, hoe druk je het ook hebt.

Om vandaag nog te proberen, dus. Misschien moet je de eerste keer eventjes meetellen, waardoor jullie vast in de lach schieten. Maar hé, laat samen lachen ook nog eens goed voor je relatie zijn. En hoe vaker je het doet, hoe natuurlijker het voelt. Zoen ze!

Bron | Bustle
Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden