null Beeld

Volgens experts halen deze 5 trucjes de sleur uit je relatie

De vonk in je relatie houden is zo makkelijk niet. Na verloop van tijd kan de sleur toeslaan. Niks mis mee, maar jullie kunnen er wel iets aan doen.

Volgens experts halen deze tips écht iets uit:

1. Blijf met elkaar op date gaan

Zeker als je samenwoont, kinderen hebt of hartstikke druk bent, wil samen ergens naartoe op date gaan er nog weleens bij inschieten. Probeer het toch regelmatig te doen. Samen een filmpje kijken op de bank is leuk, maar het kan ook tot verveling leiden. Ga eropuit! Uit eten, naar de bioscoop, wandelen langs het strand... De dingen die jullie in het begin van jullie relatie ook deden. Wedden dat het nog net zo leuk is?

2. Zorg dat je elkaar iets te vertellen hebt

Daar helpen die dates aan mee. Je partner is de persoon die je het meest ziet. En als je samen of los van elkaar weinig meemaakt, heb je elkaar op een gegeven moment ook weinig te vertellen. Spreek daarom ook regelmatig af met vrienden. Niet alleen heel gezellig, maar uiteindelijk ook goed voor de gespreksstof in je relatie.

3. Houd je partner hoog op je prioriteitenlijstje

Kinderen, partner, familie, vrienden: je wilt het liefst iedereen gewaardeerd laten voelen en aandacht geven. Maar ja, je kunt jezelf nu eenmaal niet in vieren delen. Het is belangrijk om met iedereen contact te houden. Als je relatie in een sleur raakt, ben je misschien geneigd om meer naar je vrienden toe te trekken. Maar houd je partner hoog op je prioriteitenlijstje: het is geen goed teken als je liever niet bij hem of haar bent.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

4. Ga na wat je mist in je relatie

De sleur slaat niet zomaar toe in een relatie. Je mist iets. Maar wat? Het is belangrijk om dat na te gaan. Misschien begin je je relatie ook te vergelijken met die van anderen. Wat hebben zij volgens jou wel dat jij in jouw relatie mist? Maar, houd goed in gedachten: het gras is niet altijd groener bij de buren.

5. Bespreek je zorgen met je partner

Bespreek dat gemis met je partner. Jullie zijn geen tegenstanders, maar sámen in deze relatie. Misschien voelt hij of zij wel hetzelfde? Zaak is om er samen uit te komen. Weet dat het logisch is dat de vonk niet meer volledig terugkomt of er 24/7 is. Maar zolang dat sprankje verliefdheid er nog is en je zielsveel van elkaar houdt, is er genoeg om voor te vechten, toch?

Bron | Bustle

Beeld | iStock

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden