null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Volgens dit onderzoek hebben mensen die veel emoji’s gebruiken meer seks

Emoji’s zijn er niet alleen om je berichten gezelliger te maken, je kunt ze ook strategisch inzetten. Die gele gezichtjes kunnen namelijk een heleboel doen voor je seks- en liefdesleven, blijkt uit onderzoek.

Mensen die veel gebruik maken van emoji’s in hun tekstberichten zouden namelijk meer seks hebben dan mensen die het liever kort en simpel houden.

Emoji's en liefdesleven

Onderzoekers van het Amerikaanse Kinsey Instituut vergeleken twee verschillende studies om te ontdekken wat de connectie is tussen emoji’s en het liefdes- en seksleven van mensen. In totaal werd de data van 5602 volwassenen bekeken. Zij kregen een vragenlijst voorgeschoteld over hun emojigebruik en liefdesleven.

Persoonlijke berichtjes

In het ene onderzoek dat bekeken werd gaf 38 procent van de deelnemers aan dat ze nooit emoji’s gebruiken in gesprekken met mensen die ze willen daten, 29 procent amper, 3 procent in bijna elk bericht en 2,5 procent altijd. De belangrijkste redenen voor het gebruiken van emoji’s waren berichten persoonlijker maken, gevoelens duidelijk communiceren of een makkelijke manier om snel iets te sturen.

Vaker seks?

In de tweede studie konden de wetenschappers zien wat het effect van emojigebruik was op het liefdesleven van de deelnemers. Deelnemers die vaak emoji’s gebruiken in gesprekken met potentiële partners hadden vaker een tweede afspraakje en hadden bovendien ook vaker seks. Zij hadden in het afgelopen jaar meer sekspartners dan deelnemers die zeiden weinig of geen emoji’s te gebruiken.

Spontaniteit

De onderzoekers denken dat dit alles te maken heeft met de spontaniteit van de berichtjes. Berichten met emoji’s komen emotioneler over en mensen die emoji’s gebruiken krijgen hierdoor betere connecties met mensen. Toch is er nog veel onduidelijk: dit onderzoek ging bijvoorbeeld niet verder in op wélke emoji’s dan het beste werken, en of er ook een grens is aan hoe veel emoji’s je zou moeten gebruiken (wij gokken van wel).

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden